Aktualno

Stanovnici Bosanke podržavaju Razvoj Golf

Stanovnici Bosanke podržavaju Razvoj Golf

U 17 sati u dupkom punom kinu Sloboda počelo je Javno izlaganje o Urbanističkom planu uređenja Športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug.

Stigli su gradonačelnik Vlahušić, zamjenik gradonačelnika Šalja, predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti, ali i predstavnici ulagača Maja Brinar-Frenkel i Ivan Kusalić iz tvrtke Razvoj Golf.

Gradonačelnik vodi javno izlaganje, a pitanja se mogu postavljati samo preko prijavnica. Uz njega sjede pročelnica za urbanizam Jelena Lončarić, predstavnici splitskog Urbosa Maja Madirazza, Jelena Borota, Lido Šošić, Gordana Radman i Larisa Bačić.

Pročelnica Lončarić uvodno je navela kronologiju nastanka UPU-a, a u ime izrađivača plana projekt je predstavila Maja Madirazza.

Na platou Srđa Prostornim planom DNŽ planirano je 1200 ležajeva na 310 hektara, a na izdvojenom području Bosanka sjever i jug na po 10 hektara s još po 800 ležajeva, a nijedna građevina ne smije biti vidljiva iz Grada. Govorilo se i o odvodnji, prometu

Predsjednik Mjesnog odbora Bosanka Martin Sentić kazao je kako mještani Bosanke podržavaju projekt.
– Vlasnici zemlje jedini su koji odlučuju što treba graditi na toj zemlji. Mještani u tvrtci Razvoj Golf vide partnera koji će pomoći u popravku situacije, jer je infrastruktura u katastrofalnom stanju. Mještani Bosanke moraju zahvačliti tvrtci Razvoj Golf jer je pomogao u izgradnji dječjeg igrališta i boćarskog kluba, a imamo pismena i usmena obećanja da će nam pomagati i ubuduće – kazao je Sentić, na oduševljenje i pljesak svih prisutnih.

– Molio bih udruge da se ne izjašnjavaju u naše ime, prije svega udrugu arhitekata i udrugu Srđ je naš. Odakle im pravo da se izjašnjavaju u naše ime. Gdje su ti borci za naša prava, kad je u pitanju repetiror, azil za pse. Mi smo odlučili što želimo – zaključio je Sentić.

Stanovnik Bosanke i jedan od većih vlasnika zemlje Ilar Paskojević istaknuo je kako nitko nema pravo osuđivati njegov odnos i suradnju s investitorom.
– Od početka sam za projekt, jer je naše selo ima najljepši pogled na grad, a toliko je zapostavljeno da nam je onemogućen normalan život u tom selu. Jedino je Ćićo Obuljen omogućio 1997. da se dovede voda na Bosanci. Sami smo probili put od samodoprinosa i nitko drugi nije ulagao. Ovaj projekt riješit će svu komunalnu infrastrukturu a selo će najviše dobiti. Dogovorili smo s ulagačima da ćemo ruševnu kuću u centru sela od države dobiti natrag – kazao je Paskojević, dodavši kako je projekt premali i kako je broj postelja koji je predviđen također premali, što je također izazvalo reakciju okupljenih.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist