Hrvatska

Stanovi najjeftiniji u Vukovaru, najskuplji u Dubrovniku

Grad iz zraka

Dubrovnik, Split, Pula, Šibenik i Zadar, prema podacima portala Crozilla.com, tijekom lipnja su bili jedini gradovi u kojima su prosječne tražene cijene stanova bile više nego mjesec ranije.

Najniža cijena „kvadrata“ stana zabilježena je u Vukovaru gdje je u prosjeku iznosila 579 eura, dok je, s druge strane, najviša cijena metra kvadratnog zabilježena u Dubrovniku, a iznosila je 3477 eura.

Prosječne tražene cijene pulskih stanova na mjesečnoj su razini porasle za 0,1 posto, a za jedan se metar kvadratni tražilo 1320 eura. Split na mjesečnoj razini bilježi jedva zamjetan porast cijena „kvadrata“ od tek 1 euro, pa je prosječna tražena cijena iznosila 2168 eura.

Po cijeni od 1383 eura po metru kvaratnom tijekom lipnja su na portalu Crozilla.com oglašavani stanovi u Šibeniku, a ta je cijena 0,4 posto veća no mjesec ranije.

Prema statistikama portala Crozilla.com cijene stanova u Zadru porasle su za 1,6 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1814 eura. Zagrebačke su cijene tijekom lipnja bile 0,9 posto niže no mjesec ranije, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog, prema statistikama portala Crozilla.com iznosila je 1572 eura.

U Varaždinu se za „kvarat“ stana tijekom lipnja tražilo 1096 eura, 0,5 posto manje no tijekom svibnja. Prosječne tražene cijene stanova u Rijeci pale su za 0,4 posto, a cijena metra je iznosila 1365 eura. Najveći mjesečni pad zabilježen je u Bjelovaru gdje su cijene bile 1,5 posto niže, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 845 eura.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist