DuList IN

STANICA RAVNO Nekad željeznička stanica, a danas boutique hotel

STANICA RAVNO Nekad željeznička stanica, a danas boutique hotel

U prekrasnom ambijentu pitoresknog mjesta Ravno, svoja vrata je otvorio hotel Stanica Ravno. Ovaj mali boutique hotel obnovljena je željeznička stanica uskotračne pruge Dubrovnik – Beč. Nekad davno dočekivala je putnike, a sad dočekuje svoje goste poštujući i veličajući uzbudljivu povijest ovog objekta.

Nadomak špilje Vjetrenica, obnovljena Stanica Ravno pravo je utočište za sve koji su prepoznali bogatstvo ove regije i za one koji će je tek otkriti. S restoranom i vinskim podrumom, ovaj hotel sadrži pet soba i dva apartmana. Cjelokupni prostor bivše željezničke stanice postao je turistički centar mjesta Ravno zadržavajući svoj izvorni oblik i strukturu. Domaćini i vlasnici hotela su Dubrovčani Dragan Čokljat i Gordana Galov koji uz ljubazno osoblje pružaju domaćinsku atmosferu. Sobe i apartmani obiluju dnevnim svjetlom, prostrane su, te elegantno i moderno uređene.

Poznato je kako ljubav ide kroz želudac, a posebno kad su na stolu lokalni specijaliteti poput hercegovačkog pršuta, mladog i tvrdog domaćeg sira, te sira iz mijeha. Tradicionalna jela poput peke i lešade od janjetine, teletine ili kozletine izvrsno nadopunjuju probrana lokalna vina, od dalmatinskih plavaca do hercegovačke žilakve i blatine. Posebno se ističu nagrađivana vina Vinarije Nuić koja su uz ostalu probranu kolekciju vina čuvana u podrumu Stanice Ravno. Uz mesni meni u ponudi je i riječna riba, sezonsko domaće povrće i domaći kruh ispod peke. Do stotinu gostiju može uživati na prostranoj terasi u prirodnom hladu vinove loze. Unutarnji je prostor intiman i može ugostiti do 20, dok u ugodnoj temperature vinskog podruma uživati može do 50 gostiju. Tako je upravo hotel Stanica Ravno idealno mjesto za organizaciju posebnih događaja i svečanosti.

Raznolikost tradicionalnih jela u kombinaciji s modernim smještajem i prihvatljivim cijenama svakako će Vas oduševiti.

Svoju degustacijsku avanturu i upoznavanje s hercegovačkim krajem možete započeti rezervacijom na broj mobilnog: +387 63 156 873 ili fiksnog telefona: +387 36 891 004.

Posjetite i web stranicu www.stanica-ravno.com.

Više informacija također možete dobiti i na Facebook stranici

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović