Grad

SREĆOM IZBJEGNUTA TRAGEDIJA ‘Teški alat pao je s visoke skele na pola metra od mene’

SREĆOM IZBJEGNUTA TRAGEDIJA 'Teški alat pao je s visoke skele na pola metra od mene'

Šetala sam dijelom Straduna na kojem je postavljena scenografija filma ‘Robin Hood’, a s vrha jedne skele teški komad alata pao je na pola metra od mene. Iznenadio me udar alata na ulicu, a srce mi je stalo kad sam shvatila koliko je to bilo blizu mene – ističe naša sugrađanka Ingrid Pavličević, koju je jedna šetnja najljepšom ulicom na svijetu umalo koštala zdravlja.

Srećom, ostala je neokrznuta, ali zbog svega i uznemirena.

-Očito je nekom radniku taj alat ispao s visine ‘arazo’ krovova, jer su odjednom svi počeli vikati. A nije bilo zaštitne ograde ili mreže. Inače stave neke oznake, ali ovaj put ih nije bilo. Nije to bio slobodni pad, jer je alat ‘roncao’ udarajući od skele. Shvaćam da je to gradilište, gdje svakome nešto pada, ali ovo je Stradun, gdje treba biti posebno oprezan – mišljenja je Pavličević.

Dodala je kako nigdje nije primijetila table upozorenja, koje se inače viđaju na gradilištima.
-Svaki dan tuda idem, pažljivo razgledam i nisam je primijetila. Ako je već takav rizik, trebali su zatvoriti pristup Stradunu. Ma još prvi dan sam pri ulasku u jednu butigu bila zasuta piljevinom. Općenito mi smeta taj odnos prema Stradunu. Nije u redu napraviti gradilište nasred grada – smatra Pavličević.

-Provjerio sam sa svim mojim pomoćnicima na Stradunu i nitko nije vidio nešto tome slično. Čini mi se nevjerojatno da je to tako udrilo, a da nitko od njih nije to vidio, ali sve je moguće. Nemam nikakvog razloga da ne vjerujem gospođi, žao mi je što se ustresla te joj se u ime produkcije ispričavam – rekao je za DuList menadžer za lokacije tvrtke Pakt Media Dean Tošović.

-Svakodnevno vičem na meštre da paze na sve, posebno na sigurnost prolaznika. S vrha američke produkcije svima svakodnevno šalju upozorenje kako nije riječ tek o filmskom setu, nego o gradu u kojem ljudi žive. Kad god se nešto teško dizalo zatvarali smo taj dio Straduna, preusmjeravali na bočne ulice. Maksimalno nastojimo spriječiti takve situacije – dodao je Tošović.

Istaknuo je kako su u produkciji svjesni koliko ometaju dnevni život Dubrovčana, ali i da su zahvalni na strpljenju sugrađana.
-Zahvalni smo ljudima što nas trpe – zaključio je Tošović, koji je na kraju pozvao našu sugrađanku da, ako želi, dođe na set i bude dio stvaranja filma.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist