Sport

SREBRO ZA HRVATSKU ‘Barakude’ izgubile od Srbije

SREBRO ZA HRVATSKU 'Barakude' izgubile od Srbije

Hrvatska nije uspjela obraniti zlato iz Londona. Tuckovi izabranici u finalnoj su utakmici Olimpijskog turnira poraženi od Srbije rezultatom 11:7.

Obrana, koja je do sada bila zaštitni znak Hrvatske, nije bila na pravoj razini, a u napadu kada iz 12 prilika s igračem više zabiješ samo dva gola jasno je da niti protiv puno slabijeg protivnika nego što je Srbija, ne bi prošli puno bolje. Srbija odlična u obrani, Brane Mitrović skupio je 12 obrana, a Mandić je u napadu bio nerješiva enigma za našu obranu.

Srbiji zaslužena pobjeda i naslov Olimpijskog pobjednika, a našima čestitke na osvojenom srebru i kontinuitetu osvajanja medalja na velikim natjecanjima.

Sandro Sukno bio je najbolji strijelac Hrvatske s tri gola, Xavi Garcia dodao je dva dok su po jedan postigli Anđelo Šetka i Damir Burić.

HRVATSKA – SRBIJA 7:11 (2:3, 1:3, 2:3, 2:2)

Rio de Janeiro,
Olympic Aquatics Stadium
FINALE

Suci: Georgios Stavridis (Grčka), Peter Molnar (Mađarska)

HRVATSKA: Pavić (2 obrane), Burić 1, Petković, Lončar, Joković, Bukić, Macan, Bušlje, Sukno 3, Krapić, Šetka 1, Garcia 2, Bijač (5 obrana). Izbornik: Ivica Tucak

SRBIJA: G. Pjetlović, Mandić 4, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk, D. Pjetlović 2, Nikić 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović, S. Mitrović 1, B. Mitrović (12 obrana). Izbornik: Dejan Savić

Realzacija igrača više: Hrvatska 2/12, Srbija 2/6

Tekst: VK Jug CO

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist