Grad

Srđevci: Situacija u Peytonu se može riješiti na drugačiji način

Srđevci: Situacija u Peytonu se može riješiti na drugačiji način


Dana 25. kolovoza u prostorijama Grada Dubrovnika uz predstavnike zainteresiranih stranaka, predstavnike klubova vijećnika, predsjednika Gradskog vijeća, predstavnike nadležnih ureda Grada Dubrovnika kao i Gradonačelnika održan je sastanak vezano uz problem gradnje stambenog objekta u Peytonu, na zemljištu u neposrednoj blizini stambenih zgrada, a koje je bilo dodijeljeno dvojici hrvatskih branitelja Ugovorom o davanju nekretnine u vlasništvo bez naknade, od strane Grada Dubrovnika još 2009 godine, pišu iz liste Srđ je Grad.

Kako se o ovom pitanju raspravljalo na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj je postalo izvjesno da je došlo do sukoba između stanara stambenih zgrada s jedne i dvojice branitelja s druge, te da je sukob eskalirao nizom sudskih procesa kao i nizom vrlo negativnih osobnih kontakata, Grad Dubrovnik je pokazao volju da se o ovom problemu raspravi još jednom.

Kao jedni od sudionika sastanka, predstavnici KLGB Srđ je Grad u načelu su zadovoljni rečenim jer je sastanak ipak otvorio neke nove mogućnosti rješenja. Naime, premda se čitav problem trenutno rješava pravnim putem, u sudskim postupcima, na sastanku se pokazalo da se ovo pitanje možda može rješavati i mirnijim putem – nagodbom. Sve su strane načelno suglasne da je nagodba najbolji put.

KLGB Srđ je Grad ovom je prilikom predložio da bi ispravno rješenje trebalo tražiti u pravcu takve nagodbe kojom bi se raskinuo Ugovor o davanju nekretnine u vlasništvo bez naknade između Grada Dubrovnika i dvojice branitelja, a da umjesto ovoga Grad Dubrovnik braniteljima namijeni neko drugo zemljište na kojem se više neće otvarati ovakva neugodna pitanja, naročito jer su se u ovom slučaju na protivnim stranama našli predstavnici hrvatskih branitelja.

Također smatramo da ovaj predmet predstavlja jedinstveni slučaj te da ga se mora rješavati zasebno od svih drugih pitanja vezanih uz stambeno zbrinjavanje braniteljske populacije.
I ovom prilikom potičemo da se i svi drugi postupci stambenog zbrinjavanja što prije pokrenu jer se na njih čeka zaista već sramotno dugo. Konačno, nadamo se da će se Grad Dubrovnik u ovom slučaju postaviti i kao koordinator čitavog ovog procesa i pomoći da se ovo riješi bez daljnjih eskalacija’, zaključuju u svom priopćenju.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist