Aktualno

SRĐEVCI MILANOVIĆU ‘Građane koji poštuju zakone činite budalama!’

Zoran Milanović

Građanska inicijativa Srđ je naš uputila je otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću povodom njegove odluke, kao i odluke SDP-a da za kandidata za gradonačelnika Dubrovnika podrže za zloupotrebu položaja pravomoćno osuđenog Andra Vlahušića.

Pismo donosimo u cijelosti:

– Kao građani Dubrovnika ne možemo se pomiriti s činjenicom da Vi, kao premijer Republike Hrvatske, nakon pravomoćne presude gospodinu Andru Vlahušiću, osuđenom zbog zloupotrebe ovlasti i položaja gradonačelnika, dajete podršku njegovoj kandidaturi za funkciju koju je zlorabio. USKOK je, uz ovu pravomoćnu presudu za slučaj Šipan, potvrdio pokretanje novog postupka protiv Vlahušića, i to zbog osnovane sumnje u počinjenje drugih koruptivnih djela u vršenju funkcije gradonačelnika.

Od premijera i Vlade očekujemo da svojim djelovanjem i primjerom odgovorno vode Hrvatsku u smjeru najviših demokratskih standarda javnoga djelovanja, pri kojima i sama osnovana sumnja u počinjenje neke nezakonite radnje prisiljava dužnosnika na povlačenje iz političkoga života. Od Premijera i Vlade Republike Hrvatske nikako ne očekujemo da, podržavajući kriminal, doprinose srozavanju političkoga života.

Od Vas u ovom slučaju očekujemo istu dosljednost koju ste najavljivali postavljanjem tobože visokih kriterija u slučaju bivše ministrice Holy, kao i u slučaju protiv Željka Sabe, kada ste izjavili: „Očekujemo da Sabo shvati kako ne bi smio biti kandidat SDP-a,” i da „ne postoji mogućnost da SDP podrži Sabu ni kao nezavisnog kandidata.“

Činom političke podrške kandidatu Vlahušiću diskreditirate pravosudni sustav Republike Hrvatske koji ste prisegnuli štititi, a nas, građane Republike Hrvatske koji poštuju zakone i čuvaju zakonitost, činite budalama. Ovakvim postupanjem šaljete opasnu poruku dubrovačkim i hrvatskim građanima: „Glasajte za kriminal jer se kriminal isplati!“ – istaknuli su u pismu Milanoviću iz Inicijative Srđ je naš.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist