Politika

‘Srđevci aboliraju prave krivce za protuzakonitu odluku’ 

Valentin Dujmović

U cilju istinitog izvještavanja javnosti, dužni smo građane podsjetiti kako samo jedna stranka snosi odgovornost za proširenje obuhvata UPU-a platoa Srđa, ali suprotno izjavama članova inicijative ‘Srđ je naš’, to nije HNS nego HDZ – ističu u početku priopćenja iz stranke HNS DNŽ. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

”Naime, gospodin Želimir Bosnić bio je povjerenik Vlade premijera Iva Sanadera, odnosno HDZ-a u kojemu je onda, kao i danas, važnu ulogu imao Branko Bačić, koji je kasnije imenovan i ministrom prostornog uređenja i gradnje. Upravnom sudu trebalo je punih osam godina da o ovom predmetu donese odluku, a upravo u tom periodu ministar prostornog uređenja i gradnje bio je gospodin Bačić, koji je prethodno u funkciji državnog tajnika i saborskog zastupnika iz ove županije sigurno bio upoznat s radom povjerenika Bosnića.

Kao ministar, imao je priliku ispraviti i promijeniti njegove odluke, ali to nije učinio, ni s razine ministarstva, niti s razine Dubrovačko-neretvanske županije, u kojoj HDZ gotovo samostalno obnaša vlast od 2009. do danas. Čak je i Županijska skupština u ovom sazivu, u kojem još uvijek sve konce vuku Branko Bačić, Frano Matušić i drugi Sanaderovi suradnici, mogla ispraviti grijehe povjerenika Bosnića, ali to nije učinila.

Zato je posve licemjerno od inicijative „Srđ je naš“ sada upirati prstom u HNS i prozivati ministricu Anku Mrak Taritaš i gradonačelnika Andra Vlahušića, iako je svima jasno kako su sve eventualno protuzakonite radnje oko prostorno-planske dokumentacije nastale pod okriljem HDZ-a.

Kao politički aktivne i informirane ljude, nas ne čudi abolicija koju „Srđevci“ pružaju HDZ-u, jer je njihova uzajamna bliskost poznata akterima dubrovačkog političkog života. Međutim, o tome treba biti upoznata i šira javnost koja treba biti svjesna kako „Srđevci“ i županijski HDZ redovito održavaju sastanke prije sjednica Gradskog vijeća, ali i kako koordiniraju medijske istupe putem zajedničke glasnogovorničke službe.

I jučerašnjim medijskim istupom, u kojem ne optužuju one koji su zaista krivi, potvrđuju da se iza njihove krinke civilnog društva kriju pristrane političke namjere. Zato pozivamo dubrovačku javnost da ne nasjeda na spinove „Srđevaca“, jer punu odgovornost za županijske prostorne planove na području Srđa snosi jedino i isključivo županijski HDZ.
S poštovanjem,
Valentin Dujmović
Predsjednik ŽO HNS-a DNŽ

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist