Politika

SRĐ JE GRAD ‘Sad, a ne ljeti je vrijeme za uvođenje reda na plažama’

SRĐ JE GRAD 'Sad, a ne ljeti je vrijeme za uvođenje reda na plažama'

– Predlažući teme za Županijsku skupštinu ponudili smo vijećnicima prijedlog Pravilnika kojim bi se definirala prava i obveze koncesionara i građana, i trajno omogućio nesmetani pristup plažama, a njegove odredbe bi se trebale izbrusiti kroz javnu raspravu svih zainteresiranih – poručili su u priopćenju iz KLGB Srđ je Grad.

Priopćenje prenosimo u nastavku:

‘Jasno definirani odnosi na koncesioniranim plažama s nesmatenim pristupom svim građanima, zahtjev za subvenciju cjelogodišnje brodske linije koja bi konačno Lastovo povezala s Dubrovnikom, protestno pismo Ministarstvu koje ni nakon 13 godina od podnošenja zahtjeva i niza požurnica još nije donijelo riješenje o upisu granice pomorskog dobra od Gjivovića do ponte Belvedera i stavljanje na dnevni red točke “Utvrđivanje smanjenja obuhvata tzv. projekta golfa na Srđu sa 310 na 100 hektara” u skladu s pravomoćnom odlukom Visokog upravnog suda u Splitu, prijedlozi su liste Srđ je Grad za rad Županijske skupštine u 2018. godini.

Kao odgovorna politička opcija koja sudjeluje u radu ovog saziva Županijske skupštine, odazavli smo se pozivu predsjednice Vilme Kosović i dostavili svoje prijedloge za izradu Programa rada Županijske skupštine za 2018. godinu.

Izdvajamo usvajanje “Pravilnika o gospodarskom korištenju ili posebnoj upotrebi pomorskog dobra na području Dubrovačko – neretvanske županije” čiji smo nacrt prijedloga već ljetos dostavili županu Nikoli Dobroslaviću, sada smo u formalnoj verziji protokolirali kao prijedlog za točku dnevnog reda u sljedećoj godini. Vjerujemo kako će županijska službe doraditi naš prijedlog i poslati ga na usvajanje pred vijećnike prije predsezone, kako bi se izbjegli nesporazumi i različita tumačenja o pravima i obvezama koncesionara i građana na plažama, čemu smo svjedočili prošlog ljeta. Upravo je zimsko doba idealno razdoblje da se postignu dogovori, pronađu najbolja riješenja i donesu akti koji bi omogućili zadovoljstvo svih korsnika plaža tijekom ljeta. I gospodarstvenika i građana.

Prema nama, razdoblje od siječnja do ožujka 2018. je idealno za organizirati javnu tribinu na ovu temu, pozvati na javnu raspravu zainteresirane građane i koncesionara. Smatramo da treba uspostaviti radnu skupinu/Povjerenstvo čiji bi rezultati rada, u vidu usuglašenog Pravilnika, prvo bili predstavljeni javnosti, a nakon toga i donesen na Županijskoj skupštini, najkasnije u travnju 2018. čime bi svi imali dovoljno vremena uskladiti svoje poslovanje prema njemu. Kao nositelja izrade vidimo Upravni odjel za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku i Povjerenstvo koje bi sadržavalo: predstavnika Upravnog odjela, zamjenika župana, predstavnike Županijske skupštine, predstavnika sadašnjih koncesionara i predstavnika građana. Time bi se ispoštovalo nečelo uključenosti svih zainteresiranih strana, osobito građana u donošenje odluka Županijske skupštine, što je jedan od temeljnih principa koji zagovaramo u svom političkom djelovanju.’

U prilogu su dostavili kompletan prijedlog točaka za 2018. sa obrazloženjima, koje su dostavili županijskim službama i sam prijedlog ”Pravilnika o gospodarskom korištenju ili posebnoj upotrebi pomorskog dobra na području Dubrovačko – neretvanske županije”.

Prilog 1.

Prilog 2.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist