Grad

SRĐ JE GRAD „Novi način naplate parkiranja pokazao se učinkovitim“

SRĐ JE GRAD „Novi način naplate parkiranja pokazao se učinkovitim“

Kandidacijska lista grupe birača Srđ je Grad uputila je priopćenje za javnost s osvrtom na novu organizaciju i način naplate parkiranja u Gradu.

„U lipnju 2014. godine, kada je KLGB Srđ je Grad prvi put došla u prigodu utjecati na odluke koje su regulirale problematiku parkiranja u Gradu Dubrovniku i kada smo, zajedno s klubom vijećnika HDZ-a i koalicijskih partnera, amandmanima sadržajno uredili novu Odluku o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku, napokon je prestalo petogodišnje nezakonito naplaćivanje parkiranja, odnosno ‘deranje’ građana, kako je to slikovito opisano u međusobnoj e-mail korespondenciji gradonačelnika Vlahušića i tadašnjeg v.d. direktora Sanitata Dujmovića koja je procurila u javnost.

Odluka o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku koju je Gradsko vijeće jednoglasno prihvatilo na sjednici 30. lipnja 2015. godine temelji se na Odluci iz 2014. godine, uvodi dodatne pogodnosti za građane i nova rješenja koja Organizatoru olakšavaju provedbu Odluke.

Valja naglasiti kako su predlagači, klubovi vijećnika KLGB Srđ je Grad i klub vijećnika HDZ-a i koalicijskih partnera, u izradi Odluke surađivali s Organizatorom parkiranja, poduzećem Sanitat Dubrovnik d.o.o.

U otvorenom i konstruktivnom dijalogu prihvaćena su neka stručna rješenja organizacije i naplate parkiranja koja je predložio Organizator, a koja će omogućiti efikasno provođenje Odluke u interesu građana i Grada.

Kvalitetna suradnja na izradi Odluke nastavit će se tijekom praćenja njene realizacije, a moguće izmjene Odluke radi poboljšanja kvalitete usluge parkiranja bit će usuglašena između predstavnika Organizatora i Gradskog vijeća.

Ističemo da suprotno zluradim nastupima HNS-ovih vijećnika u Vijećnici i pojedinim novinskim komentarima nakon sjednice Gradskog vijeća, suradnja s Organizatorom parkiranja ni na koji način ne implicira da je bilo koja odredba Odluke iz 2014. bila loša ili neprovediva.

O tome, uostalom, svjedoči podatak da je poduzeće Sanitat Dubrovnik d.o.o. temeljem ‘loše i neprovedive’ Odluke u godinu dana udvostručilo broj pretplatnih karata na gotovo 5.000. Iz nekima sporne suradnje s Organizatorom jedino se može zaključiti da smo ‘političke siledžije’ priveli na svoj teren dijaloga i suradnje.

Držimo da je tome pripomogao i odlazak gospodina Dujmovića iz Sanitata. Na kraju, želja nam je građanima na znanje, a zluradima na sramotu, usporediti situaciju kakvu smo zatekli ulaskom u Gradsko vijeće sa situacijom danas, kojoj smatramo da smo uvelike pridonijeli.

KLGB Srđ Je Grad“

srdj-parkiranje

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist