Politika

SRĐ JE GRAD Hoće li Dubrovački dogovor iznova poniziti struku?

SRĐ JE GRAD Hoće li Dubrovački dogovor iznova poniziti struku?

Kandidacijska lista grupe birača ‘Srđ je Grad’ uputila je priopćenje vezano za predstojeće imenovanje ravnatelja ili ravnateljice Umjetničke galerije Dubrovnik na sjednici Gradskog vijeća u subotu.

„Upravni sud u Zagrebu donio je 16. siječnja 2014. godine odluku kojom se poništava Rješenje Grada Dubrovnika, Gradskog vijeća, od 10. i 11. prosinca 2012. godine, kojim Gradsko vijeće imenuje Vesnu Delić Gozze ravnateljicom Umjetničke galerije Dubrovnik. Stoga je predmet vraćen Gradskom vijeću na ponovno odlučivanje temeljem kandidatura Antuna Maračića i Vesne Delić Gozze, zaprimljenih u postupku imenovanja.

Podsjećamo javnost da je Gradsko vijeće u prošlom sazivu donijelo osporenu odluku temeljem zaključka tadašnjeg Odbora za izbor i imenovanja koji je, unatoč nedvosmislenim stavovima Stručnog vijeća Umjetničke galerija, Upravnog vijeća Umjetničke galerije i Kulturnog vijeća Grada Dubrovnika o gospodinu Antunu Maračiću kao kompetentnijem i kvalificiranijem kandidatu, predložilo gospođu Vesnu Delić Gozze.

Na jučerašnjoj je sjednici Odbor za izbor i imenovanja ponovno odlučivao o ravnatelju/ravnateljici Umjetničke galerije i, premda u novom sastavu, ponovno izabrao članicu HNS-a umjesto kandidata koji ima preporuke meritornih vijeća i uživa gotovo nepodijeljenu podršku kulturne javnosti.

Gradski su vijećnici prošloga saziva, u politikantskom zaključku tadašnjeg Odbora za izbor i imenovanja, koji je relevantne podatke o kompetenciji kandidata prešutio u svom obrazloženju, možda i imali opravdanje za odluku koju su donijeli.

Gradskim vijećnicima ovog saziva ovim putem, a prije sutrašnje sjednice Gradskog vijeća, dostavljamo informacije potrebne za kvalificirano odlučivanje i pitamo se možemo li se, napokon, nadati da ćemo vidjeti malo zdravog razuma među njima?

U prilogu se nalaze:
– Mišljenje stručnog vijeća Umjetničke galerije Dubrovnik s ocjenom programa obaju kandidata
– Prijedlog odluke o imenovanju Upravnog vijeća umjetničke galerije Dubrovnik
– Mišljenje Kulturnog vijeća za muzejsko-galerijsku djelatnost i likovnu umjetnost”

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist