Politika

SRĐ JE GRAD „Gradonačelnik nije dobio povjerenje za pregovore s DPDS-om“

SRĐ JE GRAD „Gradonačelnik nije dobio povjerenje za pregovore s DPDS-om“

Kandidacijska lista grupe birača „Srđ je Grad“ uputila je priopćenje kao reakciju na, kako ističu, jučerašnji pokušaj gradonačelnika Vlahušića da utječe na cijenu ulaznica za dubrovačke zidine, odnosno na gradonačelnikov pokušaj da djeluje i istupa mimo Radne skupine, odnosno Pregovaračkog tima, koje je Gradsko vijeće oformilo upravo kako bi pregovaralo  s DPDS-om.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Kao što smo više puta isticali, Gradsko je vijeće, nezadovoljno pregovaračkim sposobnostima gradonačelnika, na sjednici 7. travnja 2014. osnovalo Radnu skupinu za pregovore s DPDS-om.

Uvažavajući instituciju gradonačelnika, u svom smo prijedlogu predvidjeli da Gradonačelnik bude dijelom Radne skupine. Međutim, na prvoj sjednici Radne skupine za pregovore s DPDS-om, gradonačelnik se na vlastiti zahtjev povukao iz toga tijela.

Slijedom navedenoga, sve naknadne gradonačelnikove pokušaje pritiska na formiranje novih cijena ulaznica za zidine, kao i pokušaje uplitanja u pregovore Grada i DPDSa-, bilo izravnim prijedlogom DPDS-u,  bilo istupima u medijima ili lobiranjem gradskih vijećnika,  smatramo neumjesnima.

KLGB Srđ je Grad“

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist