Aktualno

SRCE JE LJETA Kakvo će nas vrijeme pratiti u posljednjem tjednu srpnja?

SRCE JE LJETA Kakvo će nas vrijeme pratiti u posljednjem tjednu srpnja?

Pred nama je posljednji tjedan srpnja, a time i prosječno najtopliji dio godine.

Kako javlja portal Crometeo, još dva dana će biti lokalnih grmljavinskih pljuskova u unutrašnjosti, a onda do kraja mjeseca vrijeme će biti stabilno uz obilje sunca i uobičajene ljetne vrućine. Slično će biti i početkom kolovoza.

Evo i njihove prognoze za Jadran:

Utorak će biti pretežno ili djelomično sunčan i u većini predjela suh. U drugom dijelu dana lokalno će biti jačeg razvoja oblaka koji u zaobalju i samo ponegdje uz obalu mogu donijeti kratkotrajne pljuskova s grmljavinom. U noći i ujutro puhat će slaba bura, podno Velebita umjerena do pojačana. Danju će zapuhati slab vjetar zapadnih smjerova koji će popodne ponegdje na moru prolazno biti pojačan. Najviše dnevne temperature većinom od 29 do 34°C.

Srijeda donosi pretežno sunčano i u većini predjela suho vrijeme. Popodne će samo mjestimice u zaobalju biti prolaznih i slabih grmljavinskih pljuskova. Noću tiho ili slaba bura, podno Velebita umjerena. Danju će puhati slab do umjeren maestral. Navečer na zapadnoj obali Istre umjeren sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 16 do 21°C, uz obalu i na otocima od 21 do 25°C. Najviše dnevne temperature većinom od 29 do 34°C.

Četvrtak će biti pretežno sunčan u većini predjela. Uz mjestimično jači razvoj oblaka, uglavnom u zaleđu Istre i Kvarnera može biti prolaznih pljuskova s grmljavinom. U noći slaba bura, podno Velebita umjerena. Danju će u većini predjela puhati slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova, jači popodne na moru Dalmacije. Temperature zraka bez promjene u odnosu na prethodne dane.

U petak pretežno sunčano. Popodne su uglavnom u zaleđu Kvarnera mogući slabi pljuskova. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab do umjeren maestral. Najviše dnevne temperature od 30 do 35°C.

Pretežno sunčano bit će tijekom subote. Popodne su u zaleđu Kvarnera mogući slabi pljuskovi. Noću tiho ili slaba bura, danju će puhati slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova koji popodne na moru Dalmacije prolazno i mjestimice može biti pojačan. Zadržat će se vruće.

Pretežno sunčano i u većini krajeva suho bit će u nedjelju. Navečer je u Istri moguć porast naoblake uz mjestimične neverine. Puhat će slab dnevni vjetar, popodne na moru Dalmacije ponegdje umjeren maestral, a navečer na sjevernom Jadranu slabo jugo. Bit će vruće i vrlo vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 31 do 36°C.

Prema današnjim prognostičkim kartama, vrućine će se u Dalmaciji nastaviti i na samom početku kolovoza, ali se u noći na utorak očekuje bura što bi moglo označiti početak manjeg osvježenja.

 

Pročitajte još

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Brzobrodska linija Split-Dubrovnik ponovno plovi od petka

Dulist