Sport

Srbi za broncu dobili veću premiju nego naši zlatni vaterpolisti

Srbi za broncu dobili veću premiju nego naši zlatni vaterpolisti

Prošlog vikenda svjedočili smo povijesnom uspjehu naših vaterpolista na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Kako to obično biva, za osvojenu zlatnu medalju dobili su i državnu nagradu. Naime, kako je to propisano Vladinom Uredbom o kriterijima za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska dostignuća, svaki od vaterpolista dobit će po 45 tisuća kuna, baš kao i njihov izbornik Ivica Tucak, što su nagrade vrlo slične onima koje su isti dobili za olimpijsko srebro iz Rija (po 46 tisuća kuna). A članovi Tuckova Stručnog stožera, odnosno djelatne stručne osobe, ovaj put podijelit će 72 tisuće kuna, piše Večernji list.

– Imamo situaciju da će jedan Mađar za srebro dobiti koliko i pet naših igrača za zlato. Srpski će vaterpolisti za svoju broncu dobiti više nego dva naša igrača zajedno za svoje svjetsko zlato. Da su oni prvaci, svaki od njihovih igrača dobio bi po 30 tisuća eura, a naši će dobiti 20 posto od toga – rekao je izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić dodavši kako bi Mađari bi dobili 50 tisuća eura, Talijani deset puta više od Hrvata te kako kaže ‘što je kod nas neodrživo pa mi kao Savez dajemo igračima i izborniku premije od po 95 tisuća kuna koje ove državne nagrade na neki način kompenziraju’.

Dodajmo kako Hrvatski vaterpolski savez potroši na godinu devet do deset milijuna kuna od čega se oko pet milijuna namakne preko HOO-a, a oko tri milijuna od HEP-a, državne tvrtke koja je postala najveći sponzor hrvatskih reprezentacija jer pomaže i košarkaše, rukometaše i skijaše.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist