Zanimljivosti

SRAMOTNO Maloljetni branitelj zbog humanitarne pomoći ostaje bez 1900 kuna socijalne skrbi!?

Braco-Elezovic

Darko Knežević, maloljetni hrvatski branitelj iz slavonskog mjesta Novi Jankovci, kojeg su dubrovački branitelji posjetili ovog Božića te njegovoj obitelji uručili pomoć u hrani i novcu, voljom Ministarstva socijalne skrbi na čelu s ministricom Milankom Opačić ostat će bez zajamčene minimalne naknade od 1.900 kuna, baš zbog novčanog iznosa koji mu je uplaćen.

– Dobri ljudi, prijatelji branitelji donijeli su mi za Božić pomoć u hrani i novcu, koji su nam uplatili na račun moje kćeri. Iz Centra za socijalnu skrb nakon toga su od nas zatražili da im damo izvadak koliko je novca uplaćeno. Zbog tih donacija ukinut će mi zajamčenu minimalnu naknadu od 1.900 kuna – govori nam ustreseni Knežević, glava peteročlane obitelji, otac troje djece.

– Socijalna radnica iz Centra za socijalni rad, koja je zadužena za naše područje, rekla nam je da zakon tako nalaže, da je to velika svota novca. Ja sam s tim novcem, sve skupa oko 33.000 kuna, riješio dio problema, platio neke dugove, odblokirao svoj račun. Socijalna radnica Majstorović nam je rekla da će se u roku 24 sata donijeti odluka o ukidanju naknade – nastoji nam objasniti svoju situaciju Knežević.

– Primao sam i opskrbninu, ali mi je to ukinuto, a sad će mi i ovo ukinuti. Majstorović tvrdi da nemam pravo na tu naknadu, ali nije se pozivala na nikakve zakone. Samo je rekla da su ‘njoj javili’. Kao da me netko cinkao – ističe ogorčeni Knežević.

Dodaje kako ga posebno žalosti činjenica da kako su neki korisnici socijalne pomoći prodali svoje kuće hrvatskoj državi i danas žive u Šidu u Srbiji, a u Hrvatsku dolaze tek kako bi pokupili socijalnu pomoć.

– Ne daju mi da stanem na noge, ne znam što bih drugo rekao. Rekao sam kćeri da ništa ne potpisuje. Ako je to po zakonu, neka pokaže točno po kojem. Moram ovo izdržati – zaključio je Knežević.

Podsjetimo, dubrovački su branitelji Kneževićima dostavili kombi pun pomoći u hrani. Osim što su ih razveselili darovima, donijeli su im i financijsku pomoć te su djecu Kneževića pozvali i na more iduće ljeto.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist