Crna kronikaGrad

SRAMOTA Vandali haraju Mokošicom

SRAMOTA Vandali haraju Mokošicom

Vandalizmu u našem Eko parku „Ombla „ u Mokošici nema kraja, svako malo nešto namjerno slome ili unište nedavno su slomili mali komposter , poklon od gradske Čistoče, klupu , mobile , ulazna vrata, slavoluk… a noćas su slomili i izvalili iz postolja cijeli radni drveni stol i jednu drvenu dugačku klupu, pišu jutros ogorčeni iz Eko Omblića.

”Ne znamo tko to radi, i zašto to radi kada je taj Eko park „Ombla“upravo uređujemo s ljubavlju za djecu i mlade Mokošice . Prijašnje vandalizme smo prijavljivali Policijskoj upravi Dubrovnik, Komunalnim službama Grada ali do danas nismo dobili pismeno očitovanje u kojem se saznaje tko to čini ?

Inače lijepi drveni eksponati Eko parka Ombla , Mokošica su postavljeni prvi put 2004 godine na radost ne samo Eko Omblića nego sve djece i mladih Mokošice i Grada..Tu se osim naših redovnih eko-aktivnosti organiziraju razni rođendani, imendani,druženja, a rado ga posjećuju i naši stariji Mokošani .Eko park Ombla u posljednjih 15 godina od kada postoji dobio je niz priznanja kako od Grada Dubrovnika tako i od Turističke zajednice Grada. Do sada su u Eko parku Ombla naši mladi Eko Omblići posadili preko 70 raznih mediteranskih stabala, ljekovitog bilja i ukrasnog grmlja .Od 1997. posjetile su ga mnoge škole i vrtići naše županije a divili su mu se i pomogli u ozelenjavanju naši prijatelji iz

Zelene akcije, Zagreb , Lijepe naše , Split , Američki koledž, Dubrovnik i Friends of the Earth . Nažalost mladi Mokošice nemaju društvene sadržaje kao kino, kazalište, disko, plesnjak, kulturni centar pa im je Eko park jedino mjesto uvečer za druženje ..Međutim neki svoj bijes što nemaju prostore za druženje iskaljuju na drvenim ili kamenim eksponatima Eko -parka što zaista nije u redu!

U održavanju ekposponata i zamjeni novih Eko parka“Ombla“ do sada su nam pomagali Grad Dubrovnik i DNŽ a Vrtlar od samog početka kosi i orezuje zelenilo..na čemu smo im svima jako zahvalni. .

Hoće li više prestati ovaj vandalizam u Eko parku u Mokošici pitaju se jutros naši mladi Eko Omblići zgroženi užasnom slikom polomljenih ekksponata Eko parka Ombla?!”, pitaju se Eko Omblići.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist