Grad

SRAMOTA Pročelnik Miljanić: Roditelji od svoje 14+ djece ‘prave retarde’!

SRAMOTA Pročelnik Miljanić: Roditelji od svoje 14+ djece 'prave retarde'!

Na Facebooku profilu donedavnog HNS-ovca Maria Tevšia razvila se nedavno ‘zanimljiva’ polemika između njega i gradskog pročelnika za komunalne poslove Marka Miljanića.

Zapravo zanimljiva nije prava riječ s obzirom na razinu neosjetljivosti i uvredu koju je potonji uputio svojim nepromišljenjim lupkanjem po tipkovnici u želji da se prikaže borcem za ono što smatra pravilnim odgojem djece.
Naime Tevšić je na Facebooku konstatirao kako je lijepo što prestankom škole nema gužvi u prometu, a potom se zapitao ‘zašto današnja djeca ne znaju ići pješke u školu?’
DDS-ov gradski vijećnik Ivan Jelčić u komentarima je ustvrdio kako se razlog tome može pronaći u činjenici da ‘im roditelji traže parking 15 minuta kad idu na mjesto udaljeno deset minuta hoda’, a potom je svoj mišljenje dao i Miljanić.
‘Cijelu osnovnu i srednju smo kisnuli i znojili se na putu do škole, a danas mame i tate toliko vjeruju svojoj djeci i prave od njih retarde pa ih s 14+ godina dovedu do vrata od škole i onda čekaju da vide jesu li ušli unutra. Ne znam što život nosi možda ću i ja tako za kojih 7-8 godina ali mislim da je to nenormalno ponašanje i nedostatak samostalnosti i pravog odgoja. To je moje skromno mišljenje i isprika ako koga vrijeđa – napisao je Miljanić.
Na stranu činjenica što je gradski pročelnik očigledno zaboravio kako je upravo on taj koji bi trebao instruirati komunalnim i prometnim redarima da drže red u Gradu i spriječe pojedince da se parkiraju ili zaustavljaju kako god žele, no reći da netko od svoje djece ‘pravi retarde’ pokazuje neosjetljivost dostojnu…Teško je reći čega. Miljanić očigledno i ne zna koliko je roditelja djece s posebnim potrebama takvom nepromišljenom izjavom uvrijedio i efektivno pljunuo na njihov životni trud i križ.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist