Sport

ŠPORTSKA TOP PRIČA 2016. Legendarna Jugova generacija

ŠPORTSKA TOP PRIČA 2016. Legendarna Jugova generacija

Ne treba biti vele pametan za napisati osvrt na 2016. godinu kad ispred sebe imate rezultate Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje.

Koliko se samo tinte potrošilo u pisanju hvalospjeva velikoj generaciji koja se svojim fantastičnim uspjesima potpuno zasluženo zlatnim slovima upisala u dubrovačku i hrvatsku športsku povijest. Kup Hrvatske krajem 2015. godine pa potom u ožujku Regionalna liga, u svibnju Prvenstvo Hrvatske, u lipnju Liga prvaka te za kraj u prosincu Superkup Europe te obrana Kupa Hrvatske.

Nikad nitko u povijesti
Treba reći: nikad u povijesti hrvatskog športa nijedan sastav u loptačkom športu, ni u muškoj ni u ženskoj konkurenciji, nije uspio u jednoj sezoni osvojiti pet trofeja u pet različitih natjecanja. Posebnu čast podići sve te puste ‘kante’ dobio je sjajni vratar Marko Bijač, skromni momak koji s pravom nosi Jugovu kapetansku vrpcu. U povijesnoj sezoni u kojoj je svaki Jugov igrač unio dio sebe u konačni uspijeh vrijedi ipak istaknuti ‘čovjeka prevage’, fenomenalnog brazilskog vaterpolista Felipea Perronea Rochu, koji je svojim dolaskom momčadi iz Gruža dao jednu posebnu dimenziju. Naravno, netko je svima njima trebao upravljati, dirigirati orkestrom. Kad je u ožujku 2015. Vjekoslav Kobešćak stigao u Jug taj je orkestar bio poprilično raštiman. Zagrebački Konavljanin, koji je prethodno radio čuda u Mladosti, uspio je priču posložiti na pravi način. Već na samom početku vidio se pomak naprijed, a potvrda dobrog rada i njegove trenerske filozofije stigla je u 2016. godini.

Jug je veliki klub
-Sezona je bila izuzetno uspješna, ali je ne bi ulazio u analize o najuspješnijoj u povijesti. Ovo je veliki klub i vrijeme će pokazati koliko je sezona bila uspješna. Mi je možemo ocijeniti najvećom mogućom ocjenom jer je klub na svim razinama funkcionirao besprijekorno. Prva momčad osvojila je sve, mlađe kategorije su također napravile odličan posao, uprava kluba je to sve pratila na najbolji mogući način, marketing je odradio dobar posao i na kraju naša publika koja je bila uz nas kad je bilo najpotrebnije i vjerujem da ćemo i dalje imati njihovu podršku. U protekloj smo sezoni postavili neka mjerila za uspjehe koje će biti teško ponavljati u kontinuitetu, ali mi ćemo se trudit, ponavljam, na svim razinama u klubu, da budemo još bolji – istaknuo je Kobešćak u razgovoru za klupsku stranicu.

Nastaviti zacrtanim putem
Priznao je Jugov strateg da na početku sezone nije mogao zamisliti da se sve to može dogoditi.
-Nisam išao tako daleko. Naš smo put do uspjeha slagali korak po korak. Svako prejudiciranje tih trofeja bilo bi kontraproduktivno. Mi samo moramo nastaviti našim zacrtanim putem dalje i sve dok je ovakva struktura kluba općenito, mislim da su naši ciljevi ostvarivi, ali nas čeka težak put – kazao je Kobešćak, koji je optimističan i u pogledu godine koja nam dolazi.
-U domaćim natjecanjima smo izraziti favoriti što smo već i pokazali i od toga ne treba bježati. Ono glavno, a to je Liga prvaka, cilj nam je izboriti plasman na Final six. Za sada stojimo dobro, ali već nakon pauze koja slijedi čeka nas niz utakmica u kojima morama zaredati s pobjedama i u Gružu i u gostima ukoliko želimo ostvariti naš cilj, a to je Final six u Budimpešti. Taj će finalni turnir biti puno teži nego prošlogodišnji jer su se sve momčadi iz vrha pojačale prošlog ljeta, a kao prvake Europe sigurno da će nas drugačije doživljavat nego što je to bilo na prošlom, kada nas nitko nije vidio kao potencijalne osvajače – mišljenja je Kobešćak, koji je na kraju naglasio:

Oslonac na vlastiti kadar
-Mi ćemo već od drugog mjeseca pokušati staviti na papir kako bi momčad trebala izgledati sljedeće sezone. Naravno, želja svih nas je da ostanemo na okupu što je dulje moguće, da dalje budemo jaki, ali glavni cilj nam je neke mlađe igrače iz našeg pogona ozbiljnije priključiti prvoj momčadi i na koncu imati ono što je Juga oduvijek krasilo, a to je oslonac na vlastiti kadar.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist