Aktualno

SPORAZUM S HRVATSKOM ELEKTROPRIVREDOM ‘Sveučilište mora biti u funkciji gospodarstva’

SPORAZUM S HRVATSKOM ELEKTROPRIVREDOM 'Sveučilište mora biti u funkciji gospodarstva'

Rektorica Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d. mr. sc. Perica Jukić potpisali su danas u Rektoratu Sveučilišta Sporazum o poslovnoj suradnji na obrazovnim, razvojnim i znanstvenoistraživačkim projektima.

Kako javljaju sa Sveučilišta, ovim se Sporazumom određuju načela dugoročne poslovne suradnje između Sveučilišta i HEP-a iz područja djelatnosti Sveučilišta, a koji znatno mogu pridonijeti uspješnom ostvarenju razvojnih planova HEP-a i Sveučilišta.

– Potpisivanje ovog Sporazuma nastavak je suradnje Sveučilišta s gospodarstvom, a posebno nas veseli što se radi o velikoj tvrtki. Sveučilište nije samo mjesto gdje se obrazuju mladi ljudi, već i ustanova koja mora biti u funkciji razvoja gospodarstva. Ovim se Sporazumom, između ostaloga, otvaraju vrata i za stručnu praksu studentima i za sudjelovanje u različitim oblicima cjeloživotnog obrazovanja – rekla je rektorica Vrtiprah.

Predsjednik Uprave HEP-a Perica Jukić istaknuo je da mu je izrazito zadovoljstvo što su već potpisali nekoliko ugovora s fakultetima u Hrvatskoj i što je takav Sporazum potpisan i sa Sveučilištem u Dubrovniku te je dodao: „za sve aktivnosti koje provodimo želimo i znanstvenu podršku.“

Prorektor za međunarodnu suradnju i znanost i profesor u poljima elektrotehnike i računarstva prof. dr. sc. Vlatko Lipovac dodao je kako ima puno ideja o zajedničkim projektima u poljima elektroenergetike, komunikacija, čistih i obnovljivih izvora itd., te kako Sveučilište može pridonijeti u transferu tehnologija i razvoju znanja i vještina koji su od interesa Grada i Županije.

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist