Kultura

Spektakl sa Anom Rucner

Spektakl sa Anom Rucner

Sepktaklom u prostoru nekadašnjeg disco kluba Divinae Follie sinoć je završen 2. Festival „Ana u Gradu“. Manifestacija koja je počela sa izlaskom sunca prvog ljetnog dana, završila je u noćnom ugođaju i mješavinom žanrova – klasike, rocka, crossovera.

 
Posjetitelji su mogli uživati na otvorenoj pozornici u iznimno raznolikom programu od Plesa sa sabljama, do barokne glazbe Vivaldija, Beethovena, Piazzole i ritmova tanga, preko makedonskih, grčkih, ruskih i mađarskih prizvuka.
Atrakcija večeri svakako su bila legendarna Srebrna krila, band iz 1978. čiji je prvi album već dosegao dijamantnu nakladu. Srebrna krila ponovo su se okupila ove godine u sastavu Vlado Kalember, gitarist Davor Jelavić i bubnjar Slavko Pintarić Pišta. Odsvirali su cijeli koncert s Anom.
 
Uz Anu Rucner, na pozornici su se našli i studenti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu na čelu sa gudačkim kvartetom Rucner. Gosti koncerta bili su i članovi Folklornog ansambla Linđo koji su prošle godine s Anom Rucner na prepunom Stradunu snimili spot za obradu popularnog Linđa.
Klapa Subrenum  izvela je pjesmu More za koju je ovu godinu nagrađena na „Večeri klapa uz gitaru“ u Vodicama u sklopu 46. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2012.
 
Na pozornici se Ani pridružio i njen brat Mario koji je izveo obradu popularne romske pjesme Ederlezi, a zajedno su odsvirali Summer, Love and Heat, brazilsku Lambadu, najnoviji projekt brata i sestre Rucner sa popularnom Wendy Robin.  Za kraj, Ana je odsvirala i europsku himnu, Odu radosti, u kojoj violončelo nastupa umjesto zborskih glasova.
 
Prekrasan prostor nekadašnjeg disko kluba Divinae Follie oživio je ponovno te ponudio Dubrovčanima i posjetiteljima pravi glazbeno – scenski spektakl. Sama lokacija, savršena za koncertne spektakle, svakako je zaokružila cijelu priču večeri.
Ana Rucner nije mogla sakriti zadovoljstvo uspješno završenim Festivalom i izvrsnim odazivom Dubrovčana na koncerte te je ovom prigodom zahvalila svima i poručila da se vidimo dogodine u Gradu.
 

Pročitajte još

Goran Višnjić se vraća na Igre, stiže i Zrinka Cvitešić

Dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Dubrovačka glazbena ostavština svečano predstavljena u Salzburgu

Dulist

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

Dulist