Natrag
23.8.2017 21:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

SPEKTAKL Ruski carski balet dovodi Orašara u Dubrovnik

29.11.2014 @ 11:01 Dulist Kultura
4;4

Podijelite:

Baletni spektakl ‘Orašara’ Dubrovčani imaju priliku vidjeti ove nedjelje, 30 studenog u Gospinom polju. Orašara izvodi jedan od najcjenjenijih baletnih ansambla na svijetu – Ruski carski balet pod vodstvom jednog od najvećih svjetskih baletana Gedimidas Tarande, a kao solisti nastupaju Nariman Bekzhanov, Anna Pashkova i Lina Seveliova.

U programu će sudjelovati i 40-ak mališana Dječjeg baletnog ansambla iz škole baleta i ritmike u Dubrovniku. Orašar je balet u dva čina i posljednje je baletno djelo velikog ruskog i svjetskog skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog. Predstavlja jedno od najljepših, najpopularnijih i najizvođenijih baletnih djela uopće.

Balet se temelji na najmagičnijoj bajci Ernesta Hoffmana – Orašar i kralj miševa, a riječ je o božićnoj priči o djevojčici i čarobnjaku, oživjelim igračkama, o mašti i radosti, pobjedi dobra nad zlim. I danas, dakle, stotinu i dvadeset godina nakon praizvedbe, popularnost Orašara diljem svijeta i dalje raste, te na svijetu gotovo nema generacije sanjara, zaljubljenika u glazbu i balet, koja nije barem jednom pobjegla u predivan dječji svijet mašte, tako dojmljivo oslikan glazbom i scenskim pokretom.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana