Kultura

SPEKTAKL DSO-a NA OTVORENOM Ispred Kneževa dvora neke od najpoznatijih opera svijeta!

SPEKTAKL DSO-a NA OTVORENOM Ispred Kneževa dvora neke od najpoznatijih opera svijeta!

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje veliki operni događaj na otvorenom u petak 27. svibnja, kada će publika imati priliku čuti neke od najpoznatijih opernih arija i uvertira na jedinstvenoj pozornici kakvu samo Dubrovnik ima – ispred Kneževa dvora.

Orkestrom će ravnati Izraelac Noam Zur, dirigent čiji repertoar uključuje više od 30 opera i više of 250 simfonijskih djela iz svih stilova i razdoblja, a glazbeni je dirigent Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“ koji se održava u srpnju u Dubrovniku.

Kao solist će nastupiti tenor Xavier Moreno koji je posljednjih pet godina pjevao vodeće uloge i dobio sjajne kritike u uglednim međunarodnim opernim kućama. Rođen u Barceloni, studirao je glas, klavir i zborno dirigiranje na „Conservatori Superior de Liceu“ gdje je diplomirao s najvišim počastima, a u svojoj karijeri nastupao je s velikim orkestrima diljem svijeta. Dubrovačka ga je publika imala prilike upoznati prošle godine na MFOA „Tino Pattiera“ kada je s oduševljenjem nagradila svaki njegov nastup u Kneževu dvoru.

Kao solistica će mu se pridružiti Saskia Bouma, altistica koja se školovala u Nizozemskoj i surađivala s uspješnim dirigentima kao što su Philippe Herreweghe, Gustav Leonhard, Riccardo Chailly i brojni drugi. Bila je članica operne kompanije „Kontraveus“ u Barceloni, a danas redovno nastupa u Španjolskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj.

Svi zaljubljenici u operu, ali i oni željni velikih glazbenih događanja pod zvijezdama, imat će priliku uživati u opernim arijama i uvertirama W.A. Mozarta, G. Bizeta, A. Ponchiellija, G. Puccinija, O. Straussa, Ch. Gounoda, G. Donizettija, G. Verdija i A. Leoncavalla u petak 27. svibnja, a početak koncerta je zakazan u 21 sat.

Ulaznice za koncert u petak mogu se kupiti u uredima DSO-a (Slanica) od 9-15 sati radnim danom, online na webu www.dso.hr, u gift shopu Dubravka na Pilama, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u kulturno info centru Luža, te na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike, korisnike Libertasovog pokaza, studente s kulturnom iskaznicom, građane stare gradske jezgre, te popust na sve cijene za ostale građane vrijede i za ovaj koncert, a njih možete kupiti samo u uredu DSO-a i na ulazu pred početak koncerta.

Dodatne informacije dostupne su na web stranici DSO-a i na broj telefona 417 110.

Pročitajte još

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist