Aktualno

Spašavanje brodice „Zora“ kod Cavtata

Spašavanje brodice „Zora“ kod Cavtata

Spašavanje 7 metarske brodice „Zora“ s pet državljana BiH između Cavtata i Dubrovnika odvijalo se danas oko 13:30 sati, javljaju iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

 
Istovremeno navode kako je danas zbog bure bilo više akcija spašavanja na moru.
 
Brodica „Zora“ je imala prodor mora i počela je tonuti, a u pomoć je priskočio putnički brod „Golešnik“ koji je bio u blizini. Na brodici su bile tri odrasle osobe i dvoje djece. Nakon što je spriječen prodor mora, u pomoć je pritekao B.O. vlasnik jet-ski kluba iz Cavtata, koji je prekrcao posadu „Zore“ na svoje plovilo a brodicu oteglio do Cavtata.
 
Također je dvoje njemačkih državljana na gumenoj brodici na vesla danas spašeno kod Vrbnika nakon dojave da ih bura baca na stijene. U pripravnost je stavljeno plovilo Lučke ispostave Šilo i plovilo Lučke ispostave Novi Vinodolski, no ubrzo je turiste spasila lokalna brodica koja ih je prevezla u Vrbnik. Jedna osoba pritom je zadobila nekoliko ogrebotina dok je pokušavala izaći iz brodice na kopno.
 
Oko 13.30 sati nasukao se 12 metarski brod „ Luis Vaz de Camoes“,  oznake 844-ST s 6 francuskih državljana kod otoka Rava. Na mjesto događaja upućeno je plovilo Lučke ispostave Sali, a brod je u 15.15 sati odsukan uz pomoć plovila Pomorske Policije. Brod je s neozlijeđenom posadom otplovio do Zadra u pratnji plovila Lučke ispostave Sali.
 
Putnički brod „Bartelo mali“ danas je oko 14 sati ispred Selca spasio četiri hrvatska državljanina na pedalini koji su se zbog orkanske bure našli na otvorenom moru.  Neozlijeđena posada vraćena je u Selce.
 
Sve akcije koordinirala je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru iz Rijeke (MRCC).

 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist