Natrag
25.9.2017 10:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

Sortirnica Čistoće će se moći prijaviti za financiranje EU sredstvima

26.5.2017 @ 13:15 Dulist Grad
2;2

Podijelite:

U Čistoći su sa veseljem dočekali jučerašnju sjednicu Vlade RH na kojoj je donesena i Odluka o implementaciji Plana gospodarenja otpadom.

Kao što smo već izvijestili javnost, u travnju ove godine su usvojene izmjene i dopune prostornog plana u Općini Župa Dubrovačka, čime su stvoreni preduvjeti za planirani razvoj projekta sortirnice suhih reciklata u postrojenju Čistoće.

Spomenuta odluka Vlade će omogućiti razvoj i realizaciju ovog projekta sredstvima iz EU fondova. Već krajem prošle godine je završena predstudija isplativosti, a Fondu zaštite okoliša i energetske učinkovitosti je dostavljena pripremna dokumentacija. U tijeku je izrada idejnog projekta, a i sve naredne aktivnosti će biti koordinirane sa nadležnim Ministarstvom i Fondom, kako bi projektna dokumentacija bila pravovremeno usklađena sa zahtjevima EU. Sukladno donesenoj odluci, ovaj zahtjevni projekt je planiran za količinu do 30.000 tona/godišnje, izvor financiranja uključuje JLS, FZOE i EU. Nositelj projekta je JLS, a su-nositelj Čistoća i Ministarstvo zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Na sjednici Vlada je donesena i Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom. Uz čitav niz aktivnosti planiranih za razdoblje 2017-2022 je i primjena naplate prikupljanja i obrade miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada po količini.

Ova uredba pomoći će u realizaciji mjera koje su zacrtane Planom gospodarenja otpadom, a s ciljem uspostave kvalitetnog i ekonomski učinkovitog sustava sakupljanja komunalnog otpada.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana