Aktualno

Solitudo: 810 kvadrata za 316 tisuća kuna

Solitudo: 810 kvadrata za 316 tisuća kuna

Komunalno društvo Vrtlar d.o.o. prodao je dvije parcele u Solitudu ukupne površine 810 kvadratnih metara za 316 tisuća kuna.

Temeljem odluke Skupštine društva, tj. gradonačelnika Andra Vlahušića kao predstavnika većinskog vlasnika Grada Dubrovnika (67,5% udjela), tvrtka Vrtlar d.o.o. raspisao je krajem listopada natječaj za prodaju dvaju zemljišta u Solitudu.
 
ZA 27,91 KUNA VIŠE
 
Za prvu parcelu, negradivi dio građevinskog područja površine 226 metara kvadratnih, utvrđena je minimalna cijena od 172 167,93 kune. Druga parcela, opisana kao zaštitna zelena površina površine 584 metara kvadratnih, procijenjena je na minimalno 143 804,16 kuna. Grubom matematikom rečeno, 810 kvadrata zemljišta za minimalnu cijenu od 315 972,09 kuna.

Natječaj je zatvoren 28. listopada, ponude otvorene 31. listopada, a kriterij za odabir najpovoljnijeg ponuditelja bio je najviši ponuđeni nominalni iznos uz ispunjavanje propisanih uvjeta, s tim da je tvrtka zadržala pravo da ne odabere nijednu ponudu.

Kupac čija je ponuda prihvaćena i s kojim je 7. studenog potpisan kupoprodajni ugovor je Martin Butigan, navodno vlasnik susjedne parcele. Butigan je dvije parcele platio 316 tisuća kuna, dakle svega 27,91 kuna više od postavljenog minimuma.
 
SREDSTVA ZA OPORAVAK
 
Sredstva od prodaje zemljišta u Solitudu namijenjena su za nabavu opreme potrebne poduzeću za unapređenje obavljanja osnovnih djelatnosti u rasadniku i cvjećari.

Treba podsjetiti kako je još iz pisma gradonačelnika Vlahušića ministru Šukeru 2010. godine bilo jasno da Grad Dubrovnik provedbom programa restrukturiranja i “stvaranja poslovno sposobnog društva”, između ostalog, predviđa “ciljanom selektivnom prodajom imovine sanirati sve dubioze dosadašnjeg poslovanja”. Odluku o “ciljanoj selektivnoj” rasprodaji dodatno je ojačalo rješenje Porezne uprave o ovrsi nad cjelokupnom imovinom iz studenog prošle godine.

U trenucima najvećih dugovanja Vrtlar je u svom vlasništvu imao vrijedna zemljišta u Solitudu, Čajkovici, Zatonu i Gružu, knjigovodstvene vrijednosti 38,3 milijuna kuna. Temeljni kapital tvrtke procjenjivan je na 44 milijuna kuna.
 

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist