Natrag
22.9.2017 17:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

“SOLIDARNOST NA DJELU” Crveni križ prikuplja odjeću, obuću i hranu

14.10.2015 @ 21:47 Dulist Grad
3;3

Podijelite:

U četvrtak 15. listopada 2015. godine diljem Hrvatske bit će provedena 43. sabirna akcija „Solidarnost na djelu“.

Riječ je o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa, a namijenjena je ljudima u potrebi diljem Hrvatske.

U akciji će se prikupljati odjeća, obuća, hrana, novac i druga materijalna dobra. Za donirani novac građanima će biti uručen novčani bon u obliku označivača stranice. Bon će imati oznaku vrijednosti od pet kuna, pripadajući broj te žig Crvenog križa.

Odjeća, obuća i hrana prikupljat će se na adresi Dubrovačkog Crvenog križa (na Kantafigu) Obala Ivana Pavla II 61 u četvrtak,15. listopada, od 8 do 17 sati.

Ispred trgovina Konzuma, Pema i Tommy-ja, od 15. do 17. listopada, bit će volonteri Dubrovačkog Crvenog križa, s jasnim i prepoznatljivim oznakama koji će prikupljati novčana sredstva. Ispred trgovina će se nalaziti i košare gdje će naši sugrađani moći donirati hranu.

Kako bi mlade ljude potakli na razvijanje osjećaja solidarnosti, u akciju su se uključile osnovne i srednje škole s područja djelovanja Dubrovačkog Crvenog križa, gdje učenici prikupljaju novčana sredstva.

Ove godine akcijom „Solidarnost na djelu“ počinje i velika kampanja „VAŠ DAR ZA PRAVU STVAR“ kojim se želi standardizirati humanitarna pomoć, te olakšati prikupljanje i distribucija iste. U paketu humanitarne pomoći nalazilo bi se: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblje konzerve, mesne konzerve i marmelada.

– Hvala svima na sudjelovanju i doprinosu akciji „Solidarnost na djelu“! – poručuju iz Crvenog križa.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana