Sport

ŠOK U GRUŽU Xavi Garcia slomio šaku, čeka ga duži oporavak

ŠOK U GRUŽU Xavi Garcia slomio šaku, čeka ga duži oporavak

Loše vijesti stižu iz Vaterpolskog kluba Jug. Xavi Garcia vratio se s ozbiljnom ozljedom s utakmice Svjetske lige protiv Nizozemske. Pregled nakon utakmice pokazao je da se radi o prijelomu šake.

-Prema meni dostupnim informacijama, a po rentgenskim snimkama koje sam dobio iz bolnice u Eindhovenu, posve je izvjesno da se radi o prijelomu šake koji će biti stabiliziran operacijski, što se planira napraviti odmah po Xavijevom povratku u Dubrovnik – kazao je za web stranicu Juga klupski liječnik prof. dr. sc. Marko Margaritoni.

Vijest o ozljedi Garcie nije dobro ‘legla’ treneru Juga Vjekoslavu Kobešćaku.
-Na žalost ovo je već treći put u manje od godine dana da nam se igrači iz reprezentacije vraćaju ozljeđeni. Razumljivo mi je kad se radi o velikim natjecanjima, ali na utakmice Svjetske lige u kojima se ne nastupa u najboljem sastavu, moje je mišljenje da Xavi nije trebao ni ići. Kod starijih igrača treba dozirati nastupe u klubu i reprezentaciji. Xavijeva ozljeda nam dosta komplicira sezonu, ali nadamo se njegovom što bržem oporavku i povratku u bazen. Nakon bolesti Pava Markovića ovo je već drugi igrač koji će biti van stroja na duži period i nadam se da je tu nedaćama kraj i da ćemo do kraja sezone biti zdravi i u punom sastavu – rekao je Kobešćak.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist