Aktualno

“Smjena za Sustjepan”

"Smjena za Sustjepan"

U organizaciji Centra za arhivsku građu večeras je u dvorani Ivana Pavla II. u samostanu Svete Klare održana promocija novog dokumentarnog filma "Smjena za Sustjepan" autora Mladena Jurkovića.

Film donosi svjedočanstva branitelja o 21. studenom 1991. godine kada je izvršen jedan od najžešćih napada na Sustjepan.

– Centar za arhivsku građu je udruga koju smo morali osnovati prije 7, 8 godina zbog zaborava o Domovinskom ratu i onoga što je  bitno, a to je da smo stvorili hrvatsku državu. U tom smislu smo napravili taj centar u kojem bi prozvodili jednu vrstu dokumentarnih filmova odnosno zapisa u kojima bi iznijeli svjedočanstva o vremenima koja bi ulazila u povijest,  a to je da su hrvatski branitelji i ovaj narod stvarali hrvatsku državu i obranili ovaj Grad. 

Tako proizvodimo multimedijalne projekte, pa je tako i danas predstvljen jedan takav projekt koji svjedoči o stvaranju ove države i o teškim vremenima za hrvatskog čovjeka – istaknuo je uz ostalo po završetku promocije autor Mladen Jurković.
 
 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist