Grad

Sljedeći tjedan otkivanje identiteta ‘Godine svetog Vlaha’

Sljedeći tjedan otkivanje identiteta 'Godine svetog Vlaha'

Drugi službeni sastanak Radne skupine za pripremu i koordinaciju programa proslave „Godine sv. Vlaha“, uz nazočnost većine članova, održan je u danas Maloj vijećnici Grada Dubrovnika.

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić i predstavnica DURA-e Svjetlana Šimunović izvijestile su članove radne skupine da je na poziv za dostavu prijedloga programa i aktivnosti za obilježavanje „Godine sv. Vlaha“ pristiglo preko 30 pojedinačnih prijedloga, a proces evaluacije i odabira u završnoj je fazi, pišu iz Grada Dubrovnika.

Na Otvorenom natječaju za oblikovanje vizualnog identiteta: 2016. – Godina sv. Vlaha zaprimljeno je čak 26 idejnih rješenja, a najbolja tri rada, uključujući pobjednički, bit će poznati sljedećeg tjedna, kazao je član Ocjenjivačkog suda Ivan Viđen.

Za cjelogodišnju manifestaciju Proračunom za 2016. osigurano je 500.000 kuna, no gradonačelnik Andro Vlahušić iskazao je spremnost Grada da iznađe dodatna sredstva kako bi se svi kvalitetni programi realizirali. Grad Dubrovnik voljan je osigurati prostore i posebne pogodnosti za izvođenje programa koji su prvenstveno komercijalne prirode ili prodaju kvalitetnih dizajnerskih suvenira na temu sv. Vlaha, istaknuo je.

Na sastanku je također naglašena nužnost uključenja gospodarskih subjekata kao pokrovitelja pojedinih programa, dok će Grad pojačano financirati svoje ustanove koje su se javile na poziv za dostavu prijedloga.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist