Aktualno

SLATKI ŽIVOT Evo kako im je bilo na 12. zimskom kampu!

SLATKI ŽIVOT Evo kako im je bilo na 12. zimskom kampu!

Udruga Slatki život vratila se iz Vodica nakon uspješno organiziranog 12. zimskog kampa za djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje.

– Ove zimske praznike djeca i roditelji proveli su četiri dana u Vodicama, u hotelu Olympia, u uspješno organiziranom 12. zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa. Kamp smo nazvali Zajedno protiv dijabetesa u Vodicama. Krenuli smo ujutro 3. siječnja 2018. godine, autobusom, i okupili članove s područja Konavala, Župe Dubrovačke, Grada Dubrovnika, Metkovića i otoka Korčula, a s nama su bili i prijatelji iz drugih dijabetičkih udruga Lijepe naše. Sveukupno nas je bilo 65-oro. Tijekom putovanja i boravka pratilo nas je lijepo vrijeme. Dobrim raspoloženjem i druženjem prepustili se zajedničkim trenucima – zapisali su iz Udruge:

U prostorima Hotela organizirali smo radionicu na temu uskraćivanja prava dijabetičara na liječenje i prava roditelja na skrb djece, a nakon koje ćemo se otvorenim pismom obratiti nadležnim Ministarstvima i Zavodu.
Manja djeca su sudjelovala u likovnoj radionici, zajedno s mamama i tetom Anom.

Malo starija djeca su koristila prostore fitness centra za aktivnosti, nakon nagomilanih školskih obaveza, a svakodnevno su susretali vršnjake Hrvatske juniorske košarkaške reprezentacije.

Ovom prigodom pridružili su nam se članovi Šibenskog dijabetičkog društva na zajedničkom ručku, druženju i dijeljenju životnih iskustava s dijabetesom. Organizirali su za nas razgledavanje grada i prekrasnih Tvrđava Barone i Sv. Mihovil.

Svaku večer smo imali zabavni program u prostorima konobe Hotela i družili se do dugo u noć. Za rastanak i spavanje smo pjevali Zoru bilu.

U povratku, u subotu 06. siječnja 2018. godine, nazočili smo Svetoj misi u Šibenskoj katedrali i slavili blagdan Bogojavljanja i zahvalili Svevišnjem Bogu na svim milostima koje smo dobili u Vodicama i Šibeniku.
Ovim kampom smo ponovno oživjeli naš trokut Dbg-St-Zg u borbi protiv dijabetesa. Roditelji su bili sretni i zadovoljni, jer poslije aktivnosti šećeri u krvi su bili u normali.

Boravak je financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Župa dubrovačka, Hrvatske elektroprivrede d.d. i drugih donatora i roditelja, a put od Dubrovačke udruge stranaca. Djeca i roditelji udruge svima od srca zahvaljuju.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist