Zanimljivosti

„Slatki“ festival

„Slatki“ festival

U organizaciji udruga „Dubrovačka naranča“ i Deša – Dubrovnik od 30. rujna do 2. listopada ispred crkve Sv. Vlaha održat će se peti po redu Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade.

Svečano otvaranje najavljeno je za subotu, 1. listopada, u 10 sati. Na festivalu će biti predstavljeni kvalitetni proizvodi tridesetak izlagača, malih proizvođača iz ruralnih krajeva Hrvatske, a sve će proizvode ocjenjivati stručni žiri s Prehrambeno – tehnološkog fakulteta u Osijeku i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, a uz pomoć prof. Josipa Žuvele, priznatog stručnjaka kulinarstva i viteza gastronomije.
Festival ima naglašenu kulturnu dimenziju, jer prožimlje tradiciju, običaje i izvorne proizvode pretvarajući ih u  jedinstveni gastrosuvenir.

Organiziran u suradnji s HGK – Županijskom komorom Dubrovnik, Gradom Dubrovnikom, Dubrovačko-neretvanskom županijom, HOK – Obrtničkom komorom Dubrovačko-neretvanske županije, uz potporu Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske ovaj festival postao je tradicionalna manifestacija i značajan doprinos turističkoj ponudi u posezoni.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist