Sport

SKUPŠTINA ORSANA Mladima izgraditi hangar, neplatišama oduzeti vez

SKUPŠTINA ORSANA Mladima izgraditi hangar, neplatišama oduzeti vez

Na današnjoj je redovitoj godišnjoj skupštini Jedriličarskog društva Orsan, na kojoj je sudjelovalo pedesetak od ukupno 280 članova, prihvaćeno izvješće za 2014. i financijski plan za 2015. godinu.

– Planiramo pokrenuti projekt izgradnje hangara za male brodove. Mislim da bismo s hangarom stvorili vrhunske uvjete za rad. Međutim, to košta pola milijuna kuna, a donatore je nemoguće naći, prepušteni smo sami sebi – rekao je u svom osvrtu predsjednik JD Orsana Marinko Mikulandra, kojem je skupština izglasala dozvolu za podizanje kredita u iznosu 300.000 kuna za samu izgradnju hangara.

Mikulandra je istaknuo i rezultate mlađih kategorija, ponajviše Aleca Cvinara, a zadovoljtvo je izraženo i za rezultate krstaša, ponajviše ‘Dubrovnika’.

Članovi skupštine raspravljali su i o aljkavom plaćanju članarine i veza, pa je izvršnom odboru predloženo da postupi po Statutu, što bi uključivalo i oduzimanje vezova neplatišama.

Denis Vukas je u ime Komisije za natjecanja istaknuo kako su rezultati mlađih kategorija ispod očekivanja te dodao kako je nužno angažirati još jednog trenera.

– Mlađe kategorije su naš ‘pozitivan problem’ i mi im moramo sve omogućiti da se mogu normalno razvijati, zavoljeti jedrenje i pomorstvo – komentirao je predsjednik Mikulandra.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr