Sport

SKUPŠTINA ORSANA ‘Godina puna izazova, prepreka i nametnutih problema’

SKUPŠTINA ORSANA 'Godina puna izazova, prepreka i nametnutih problema'

Na redovitoj godišnjoj skupštini Jedriličarskog kluba Orsan, održanoj u nedjelju ujutro u amfiteatru Pomorskog fakulteta, prihvaćeni su izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2015. godinu, a Tonči Kordić zamijenio je odsutnog Tončija Peovića na mjestu podpredsjednika kluba.

– Godina 2015. bila je puna izazova, prepreka i nametnutih nam problema – kazao je u svom izvješću predsjednik JK Orsan Marinko Mikulandra, podsjetivši na sportske uspjehe, ali i neka ne tako dobra događanja.

Mikulandra je posebno istaknuo perspektivnog jedriličara Aleca Cvinara, polaznike Škole jedrenja, kao i činjenicu da su kupljeni novi Optimist i Laser. Neuspješnom kandidaturom za predsjednika HJS-a Orsan je postao prvi dubrovački klub koji je imao kandidata za čelnu poziciju u jednom sportskom savezu. Također, u tijeku je ishođenje dozvola za 1,5 milijuna kuna vrijedan hangar za male brodove.

Mikulandra je spomenuo i probleme koje klub ima s tvrtkom Laguna Trade Franja Pašalića, s kojom nije postignut kompromis u vezi Marine Gruž pa je JK Orsan pokrenuo upravni spor.

-Nije istina da opstruiramo projekt niti je istina da nam je Pašalić išta ponudio. Spor smo morali pokrenuti kako bismo zaštitili svoje interese – istaknuo je Mikulandra.

Članovi skupštine prihvatili su i financijski plan za 2016. godinu u iznosu od 1 766 000 kuna, dok je predsjednik kluba Mikulandra istaknuo kako je ‘simptomatično da je klub često na udaru financijskih inspektora’.

-Nemamo se čega bojati. Nemamo crne fondove niti išta plaćamo ispod stola. Naše je poslovanje svima dostupno. Očito se preko naših leđa vrše politički obračuni – kazao je Mikulandra.

U izvješću Nadzornog odbora istaknuta je primjedba kako postoje članovi kluba koji imaju vezove, a ne plaćaju članarinu niti vez, na što je Mikulandra odgovorio kako klub ima ‘zaštitne mehanizme’ za naplatu dugovanja.

Inače, uprava kluba u ovoj sezoni namjerava iznajmiti 7 ili 8 vezova na godinu dana po cijeni od 15 tisuća kuna +PDV.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist