Aktualno

SKUP PODRŠKE Hrvatska može bolje i u Dubrovniku

SKUP PODRŠKE Hrvatska može bolje i u Dubrovniku

Inicijativa Hrvatska može bolje i u Dubrovniku organizira okupljanje u znak podrške za provedbu cjelovite kurikularne reforme.

Paraleleno s okupljanjem u Dubrovniku održat će se okupljanja podrške i u drugim hrvatskim gradovima. Sve počinje 1. lipnja u 18 sati ispred Crkve svetog Vlaha. Inicijativu Hrvatska može bolje čine građanke i građani, inicijative i organizacije mladih, roditelja i druge organizacije civilnog društva, sindikati, osobe iz kulturnog i javnog života, a s krajnjeg juga Hrvatske podržavaju je  Udruga Poseban prijatelj Dubrovnik, Srđ je naš, ART radionica Lazareti – Dubrovnik, Opuzen Film Festival, Društvo Multiple Skleroze Dubrovnik, Udruga studenata Grada Korčule, Bonsai Udruga za razvoj civilnog društva.
Kako navode organizatori, cilj okupljanja je poslati jasnu poruku svim političkim snagama u zemlji da građanke i građani neće pasivno promatrati kako se, radi političkih obračuna, žrtvuje bolja budućnost nadolazećih generacija.
-Hrvatskim školama pod hitno je potrebna modernizacija i reforma koja je započeta kroz rad stručnog tima kurikularne reforme. Oko ovog je postojao konsenzus u ime kojega su različiti politički akteri odustali od nametanja svojih vizija reforme i reformu prepustili učiteljima i učiteljicama, profesoricama i profesorima, stručnjakinjama i stručnjacima koji najbolje u praksi poznaju probleme našeg obrazovnog sustava i koji će usvojenu reformu morati i provoditi. Predanost tom konsenzusu političke stranke izražavale su i u predizbornoj kampanji. Međutim, sada je cijela reforma dovedena u pitanje radi pokušaja političkog preuzimanja procesa. Kroz to se preuzimanje nastoji nametnuti vlastito shvaćanje reforme umjesto da se ide ka reformi koja bi bila prihvatljiva svima u društvu.

Pozivamo stoga sve sugrađane da nam se pridruže u srijedu, 1. lipnja, ispred crkve Svetog Vlaha u 6 sati popodne. Pozovite svoje ukućane, susjede, prijatelje, kolege s posla, prijatelje s kojima imate različite političke poglede da zajedno pošaljemo poruku da se oko bitnih stvari poput modernizacije hrvatskih škola možemo i moramo dogovoriti. Hrvatska može i mora bolje. Za cjelovitu kurikularnu reformu – navodi se u pozivu na okupljanje.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist