Sport

Skandalozno: Ukrajinski list Peraka uoči borbe opisuje kao ‘nacista i ustaško smeće’

Maro Perak

Maro ‘Mean Machine’ Perak 26. kolovoza borit će se protiv Ukrajinca Nikite Andreyvich Krylova, a jedan tamošnji medij na skandalozan je način najavio tu borbu. Naime, Peraka su okarakterizirali kao nacista i ustaško smeće.

-Razlog više da im miljenika izbijem iz cipela – napisao je Perak na svom Facebooku u komentaru ovog skandaloznog napisa.

Protivnik 34-godišnjem Dubrovčaninu (omjer 26-7-1), koji je u posljednjem meču sredinom prosinca 2016. godine ubilježio poraz od Jeremyja ‘Grizzly’ Kimballa na ‘FFC27 – Night of Champions’ priredbi, je 25-godišnji Ukrajinac Nikita Andreyvich Krylov, inače 19. na svjetskoj rang ljestvici u poluteškoj kategoriji (Perak je 169.).

Krylov, profesionalac od 2012. godine, ima omjer pobjeda i poraza 22-5. Sve 22 pobjede ostvario je prekidima, u 20 od 22 pobjede borbu je završavao u prvoj rundi, a njih deset u prvoj minuti prve runde.

Zanimljivo da je u najjačoj svjetskoj organizaciji UFC kao prvi Ukrajinac u povijesti te borilačke organizacije zabilježio šest pobjeda i tri poraza te je u jednom trenutku bio 8. rangirani borac. Nastupao je i u M-1 Global organizaciji, a nakon samovoljnog prekida suradnje s UFC-om u veljači ove godine potpisao je dvogodišnji ugovor za rusku promociju EFN – Eurasian Fight Night.

Krylov se na početku karijere kitio nadimkom ‘Capone’, a kasnije ‘The Miner’ (‘Rudar’), iz poštovanja prema svom rodnom gradu Donjecku, središtu rudarske industrije.

Pročitajte još

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist