Grad

SJG: Odlučno “suzdržan” u GV-u izrekli su Sanader, Milanović, Pusić, Karamarko i Brkić

SJG: Odlučno “suzdržan” u GV-u izrekli su Sanader, Milanović, Pusić, Karamarko i Brkić

Nakon bloka sjednica Gradskog vijeća na kojima se raspravljalo o ugovoru o koncesiji tvrđave Imperijal i muzeju Domovinskog rata priopćenjem se oglasila lista Srđ je Grad. Priopćenje koje potpisuju Maro Kristić, Ivan Viđen i Ljubomir Nikolić prenosimo u cijelosti:

“Ispunjeni su svi pravni uvjeti zbog kojih je Ugovor o koncesiji tvrđave Imperijal zaključen između Grada Dubrovnika i Razvoj Golf d.o.o. raskinut te je Gradsko vijeće, na prijedlog KLGB Srđ je Grad i inicijativu svih dubrovačkih braniteljskih udruga, to samo trebalo utvrditi i obvezati Gradonačelnika da o istome obavijesti drugu stranu. I dok se od gradonačelnika Vlahušića očekivalo da uz prozirne izlike o mogućoj odšteti koncesionaru dosljedno nastavi pogodovati tvrtki Razvoj Golf d.o.o., Dubrovački branitelji i javnost očekivali su od „mladih lavova“ HDZ-a da glasaju za utvrđivanje raskida ugovora i time se jasno i nedvosmisleno izjasne u korist Grada, branitelja i digniteta Domovinskog rata. Svojim odlučnim „suzdržan“, novi je gradski HDZ međutim nastavio politiku starog i između interesa Grada, branitelja i građana odabrao interes koncesionara. Svaki prijedlog rješenja ovog problema koji ne uvažava činjenicu da je tvrtka Razvoj Golf d.o.o. izgubila status koncesionara nad cijelom tvrđavom Imperijal, samo je bijedan pokušaj dodvoravanja braniteljima, koji će u najboljem slučaju rezultirati Muzejom Domovinskog rata u šoping centru na Srđu.

Gotovo na drugu godišnjicu od sramotnog usvajanja UPU-a platoa Srđ, kada je uz demonstracije pred Vijećnicom i muk u Vijećnici legitimirana pljačka javnog prostora namijenjenog rekreaciji građana u korist sumnjivih developera s Djevičanskih otoka, jedan je drugi saziv Gradskog vijeća imao priliku, moralnu i zakonsku obvezu utvrditi raskid Ugovora o koncesiji tvrđave Imperijal između Grada Dubrovnika i Razvoj Golf d.o.o.

Razlozi zašto se to nije dogodilo mogu se sažeti u jednoj rečenici – kao i 31. srpnja 2013. godine prilikom izglasavanja UPU-a i 25. srpnja 2015. godine, kada je trebalo utvrditi raskid ugovora s tvrtkom Razvoj Golf d.o.o. o koncesiji tvrđave Imperijal, u Vijećnici Grada Dubrovnika sjedali su isti oni protagonisti koji su od građana prvo ukrali pa potom za šaku škuda prodali 310 ha javnog prostora, tvrđavu Imperijal i dignitet Domovinskog rata. U Vijećnici Grada Dubrovnika 25. srpnja 2015. godine svoje su odlučno “suzdržan” izrekli Ivo Sanader, Zoran Milanović, Vesna Pusić, Tomislav Karamarko i Vaso Brkić.

Prije točno godinu dana prigodnom smo čestitkom “Što Razvoj Golf spoji, neka niti jedan smrtnik ne razdvoji” protagonistima tzv. Dubrovačkog dogovora čestitali godišnjicu braka konzumiranog 31. srpnja 2013. usvajanjem UPU-a platoa Srđ. Početna strast i javno očitovanje ljubavnog zanosa HNS/SDP-a i HDZ-a u likovima gradonačelnika i bivše gradonačelnice, stalno podgrijavano obostranim interesom oko zataškivanja “afere Garaža”, na trenutak je splasnulo pojavom “mladih lavova”, koji su kao otkazali poslušnost mami i otpravili je daleko od Garaže i bilo kakve odgovornosti. Govorili su tada neki, iako sada znamo da im nije bilo za vjerovat, da to nije označilo samo kraj jednog predivnog prijateljstva, nego i raskid Dubrovačkog dogovora. Godinu dana kasnije, 25. srpnja 2015. godine, ujedinjene suzdržane ruke HDZ-a, HNS-a i SDP-a , kojima je ponovno pogodovano tvrtki Razvoj Golf d.o.o., povrdile su ono što smo oduvijek znali – dok je Razvoj golfa poviše Grada, u Gradu će uvijek biti na snazi Dubrovački dogovor.”

KLGB SRĐ JE GRAD

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist