Hrvatska

SJEDNICA VLADE Sufinanciranje izgradnje Pelješkog mosta pri kraju, od EU dobivamo 357 milijuna eura!

SJEDNICA VLADE Sufinanciranje izgradnje Pelješkog mosta pri kraju, od EU dobivamo 357 milijuna eura!

U tijeku je 39. sjednica Vlade Republike Hrvatske u Banskim dvorima, a premijer Andrej Plenković utvrdio je kako će Europska komisija idućeg tjedna dovršiti interne procedure za sufinanciranje projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom te za izgradnju Pelješkog mosta.

Hrvatska će, piše Večernji list, za to iz EU proračuna dobiti 357 milijuna eura, za najveći projekt kojeg ‘smo uopće imali iz sredstava EU i iz proračuna EU’.

– Riječ je o projektu koji se zove cestovna povezanost s južnom Dalmacijom, znači za izgradnju Pelješkoga mosta, izgradnju pristupnih autocesta, izgradnju stonske obilaznice, rekao je Plenković, a prenosi Večernji – kazao je Plenković.

Premijer je podsjetio na odluku Vlade od 16. veljače te zahvalilo ministarstvima mora, prometa i infrastrukture te regionalnog razvoja i EU fondova, te posebno Hrvatskim cestama, koje su uložile godine stručnoga rada za realizaciju toga projekta.

– Projekt će se implementirati u tri faze između 2017. i 2021. godine. Riječ je o strateškom projektu ne samo za Dubrovačko-neretvansku županiju i njezin južni dio, nego za cijelu RH i u kontekstu naših priprema za ispunjavanje kriterija za ulazak u šengenski prostor – dodao je Plenković.

Više pročitajte ovdje!

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist