Sport

SJAJNI KAKATO Kiša medalja na Ploče Openu

Karate klub Kakato

Dubrovački Karate klub Kakato sudjelovao je ovog vikenda na međunarodnom turniru Ploče Open.

Sudjelovala su 43 kluba s oko 500 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske. Dubrovačku ekipu, koja je postigla zavidne rezultate predvodio je trener Željo Perković.

Sjajan uspjeh i dva prva mjesta postigla je Iva Ursić i to u kategoriji mlađe kadetkinje -54 kg (12-14) i kadetkinje – 54 kg (do 16 godina).

– Ovoj uspješnoj i proslavljenoj dubrovačkoj karatašici nastup u Pločama značio je i skoru pripremu za međunarodno natjecanje u Sofiji, gdje će sa svojim trenerom otputovati već ovog mjeseca kao predstavnica Hrvatske – ističu iz kluba.

Također, vrsna Karla Stražičić ostvarila je prvo mjesto u kategoriji mlađe kadetkinje +54 kg, dok je jednako sjajna Mia Lazo zauzela 2. mjesto u kategoriji mlađe kadetkinje -54 kg, izgubivši u finalu od klupske kolegice Ive Ursić. Najmlađa među njima, Marija Mozara osvojila je prvo mjesto u kategoriji učenice (10-12 godina) -44 kg.

Također, na međunarodnom turniru PLOČE OPEN nastupili su i debitanti u katama: Laura Kopić, Laura Kmetović, Laura Martinović, Petra Savić i Josip Martinović.

Trener Željo Perković nije krio zadovoljstvo postignutim te je najavio Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje koje će se sljedeći vikend održati u Splitu.

Već dokazanim dosadašnjim značajnim uspjesima, natjecatelji dubrovačkog KK Kakato, zajedno s trenerom Željom Perkovićem, posve sigurno će svojim narednim nastupima u borbama i katama doprinjeti popularizaciji karate športa u Dubrovniku i šire te osvojiti pregršt novih odličja s budućih natjecanja.

Tekst i foto: KK Kakato

Pročitajte još

SVI U GRUŽ! Jugaši dočekuju Primorje u prvoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske

Dulist

DAN SPORTA U OŠ MOKOŠICA Održana natjecanja u graničaru i atletici

Dulist

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

Dulist