DuList IN

SJAJNI DUBROVAČKI DOMAŠI Plešu, pjevaju, glume, dizajniraju… I idu na Državnu domijadu!

SJAJNI DUBROVAČKI DOMAŠI Plešu, pjevaju, glume, dizajniraju... I idu na Državnu domijadu!

Natjecanje učeničkih domova, popularno zvano ‘Domijada’, održano je protekog vikenda u Zadru. Nakon sportaša prošlog tjedna, ovoga puta na redu su bili ‘kulturnjaci’!

Muški učenički dom Dubrovnik nastupio je u kategoriji glazbe, filma i multimedijalne izložbe. Ženski Đački dom Dubrovnik imao je čitavo bogatstvo izložaka na multimedijalnoj izložbi dok su na scenskom dijelu bile zastupljene u kategoriji dramskih izvedbi, recitacije, glazbe i plesa. Jednako vrijedne su bile u učenice iz učeničkog doma Paola di Rosa koje su uz mnoštvo izložaka na izložbi nastupile u glazbi, folkloru, recitaciji, dramskoj izvedbi i filmu.

Od svih navedenih kategorija u zaista odličnoj konkurenciji ostalih domova Dalmacije iz naša tri dubrovačka doma na Državnu domijadi koja će se početkom svibnja održati u Rovinju plasirali su se sljedeći radovi: Ženski đački dom Dubrovnik našu će regiju zastupati u kategoriji suvremenog plesa. Za ovu fenomenalnu plesnu točku pod nazivom ‘Metamorfoza’ koreografiju je napravila i učenice pripremila Doris Hodžić u kordinaciji s odgajateljicom i voditeljicom sekcije Marinom Bobić. Iz istog doma na državnu domijadu ide i recitacija Ivone Sabljić koja je pod vodstvom odgajateljice Marine Bobić i profesorice Lucjane Pendo recitirala pjesmu Gustava Krkleca ‘Srebrena cesta’.

Muški učenički dom Dubrovnik na državnu domijadu putuje također s dva rada. U području primjenjene umjetnosti u kategoriji industrijskog dizajna pobjedili su s radom ‘Libertas – igrajte se ko gospari’. Riječ je o igri koji su mladići dizajnirali i izradili u sklopu projekta odrazi generacija koji je pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika a u u suradnji sa Domom za starije i nemoćne uz pomoć odgajatelja Mira Bronzića u domu vodila mlada dizajnerica Mia Bogovac.

Također, u Rovinju će se kao pobjednik regionalne domijade projicirati igrani film ‘Hunger’ koji je pod vodstvom odgajatelja Mira Bronzića izradila filmska sekcija Muškog učeničkog doma.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist