Aktualno

Šišić počasni član HKDA

Šišić počasni član HKDA

Na redovnoj sjednici Skupštine Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata, održanoj 23. ožujka 2012. godine, krajobrazni arhitekt, dr.sc. Bruno Šišić imenovan je počasnim članom tog društva.

Bruno Šišić rođen je u Dubrovniku 3. lipnja 1927.godine. Diplomirao je 1950.godine na tadašnjem Poljoprivredno-šumarskom fakultetu u Zagrebu. Izučavanjem povijesnih vrtova počeo se usporedo baviti 1956.godine, posebno dubrovačkog klasičnog vrtnog naslijeđa, a 1982.godine osnovao je Centar za povijesne vrtove i razvoj krajobraza u Dubrovniku.

Pored brojnih radnih skica i crteža , izradio je više od stotinu projekata vrtne i krajobrazne arhitekture za javne vrtove i perivoje u Dubrovniku, za zelene prostore stambenih odnosno turističkih objekata i zona na dubrovačkom i širem području. Za stručni i znanstveni doprinos primio više priznanja.

Šišićeva valorizacija „Dubrovačkog renesansnog vrta“ je jedini autentični hrvatski doprinos europskom nasljeđu vrtne umjetnosti čini iznimno ostvarenje u međunarodnoj znanstvenoj zajednici. Popis oko stotinu projekata krajobrazne arhitekture, kao i popis isto toliko stručnih i znanstvenih radova dokazuju da je njegov rad izuzetno dostignuće za širu zajednicu.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo