Politika

Šiša: Neki bi svirali tiruliru

Šiša: Neki bi svirali tiruliru

Izvješće o radu Dubrovačkog simfonijskog orkestra nije dobilo potrebnu većinu, te nije izglasano.

Naime, odnosi unutar Dubrovačkog simfonijskog orkestra još su jednom došli na dnevni red Gradskog vijeća. Temu je načeo Marino Torić, od danas nezavisni vijećnik, spomenuvši nepoštivanje nekih ugovornih stavki same Uprave i djelatnika.

Na to se nadovezao i nezavisni Milo Hrnić, istaknuvši kako ovakvo stanje kakvo je danas ne može ostati u Orkestru.

– Već godinama postoji prijepor ravnatelja i članova orkestra – naveo je Hrnić, koji smatra kako DSO ne može toliko često ići na turneje jer je to gradski orkestar. Turneje da, ali pod posebni uvjetima i s nagradama za svirače, jer se ipak žrtvuju i odvajaju od obitelji.

– Nisu robovi. Ovakvo stanje ne smije ostati u gradskom Orkestru – rekao je Hrnić.
– Svi veliki umjetnici postaju besmrtni nakon svoje smrti. Postoje nesporazumi ili ozbiljne tenzije u tkivu Orkestra, koje nažalost traju jako dugo – rekao je Pero Vićan, dodavši kako se nije ranije reagiralo jer stanje nije za radikalne poteze, ali da stanje nije dovoljno dobro.

– Gospodo vijećnici koji ste večeras raspravljali, niste u pravu – odgovorio je Pero Šiša, dodavši kako se mobing vrši na njega osobno i na Upravu, nikako nad zaposlenicima.

– To što nekim zaposlenicima smeta jer su izgubili privatne gaže na crno ne može biti moj problem. Ja instituciju vodim k'o Švicarska. Tenzije proizvode ljudi koji godinama žele da se ostane na starim pričama, da se svira tiruliru, i da se ne svira ništa, a dođe po plaću – istaknuo je Šiša.

Na traženje vijećnika Antuna Kisića za govornicu je izašao gradonačelnik, no istaknuo je kako Gradsko vijeće samostalno mora donijeti odluku. Ipak, njegov je osobni stav da u Orkestru ne treba radikalni potez.
 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist