Grad

ŠIRI SE ONEČIŠĆENJE! Ne kupajte se na Visu 2

ŠIRI SE ONEČIŠĆENJE! Ne kupajte se na Visu 2

Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode, sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje (Narodne novine 73/08), upozorava javnost da je na plaži Hotela Vis 2 u Dubrovniku, došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama.

Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, od 3. lipnja 2016. godine, tijekom prvog ispitivanja mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2016. godini, rezultati analize mora na plaži Hotela Vis 2 u Dubrovniku, uzorkovani 1. lipnja 2016. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar intestinalni enterokok.

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje, članci 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obavještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

Obzirom da uzorak mora na plaži Hotela Vis 2 u Dubrovniku, zbog onečišćenja fekalnog porijekla, ne udovoljava uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti.

Podsjetimo, u četvrtak je Zavod za javno zdravstvo DNŽ izdao upozorenje kako je došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama za plažu Palace.

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist