Aktualno

Šire se medicinari

Šire se medicinari

Medicinska škola Dubrovnik dobit će nove prostore i to proširenjem postojeće školske zgrade na Ilijinoj glavici. Izrađena je i Studija mogućnosti dogradnje koja je na mišljenje upućena nadležnom Ministarstvu.

Nakon toga krenut će se u realizaciju nadogradnje škole. Kako ističu iz Dubrovačko-neretvanske županije Medicinska škola Dubrovnik je od prošle školske godine krenula s petogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem koje polaznicima omogućuje da po završetku školovanja nemaju stručni ispit niti stažiranje već odmah mogu biti zaposleni. Promjena u obrazovanju dovela je i do potrebe za proširenjem ionako skučenog prostora škole.

Nakon razmatranja više prijedloga utvrđeno je kako je od uređenja dislociranog prostora mnogo bolja i kvalitetnija varijanta proširenje postojeće školske zgrade, pa je naručena izrada Studije. Nakon što je Studija pokazala mogućnost proširenja škole, ona će biti upućena na mišljenje u Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a potom će se krenuti u realizaciju projekta dogradnje škole.  

O ovoj se temi razgovaralo na sastanku župana Nikole Dobroslavića i pročelnice za obrazovanje, kulturu i sport Marijete Hladilo s ravnateljicom Medicinske škole Marinom Lukenda i projektantom Perom Jemo.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist