Grad

Šipan i ove godine živi za film!

Ljetna škola filma Šipan

Kao i svake godine, otok Šipan će se i ovog puta pretvoriti u filmsku Meku.

Šipan tako postaje top destinacijom za ljubitelje filmskih poslastica koje se mogu pogledati u jedinstvenom ambijentu kina na otvorenom – “Ispod Starog Platnja”, udaljenog tek 10-ak metara od mora.
Mnogobrojni redatelji, producenti i glumci iz Hrvatske, susjednih zemalja kao i iz čitavog svijeta su već kročili nogom na ovaj elafitski otok ne bi li sami doživili čar i draž ovog jedinstvenog ljetnjeg događaja. I ove godine su realizatori Miro Bronzić i Nils Neubert uspjeli u svojoj nakani domaćoj i stranoj publici ponuditi što bolji filmski i glazbeni program, a isto tako su uspjeli na Šipan privući najbolje voditelje medijskih radionica koji za vrijeme trajanja festivala podučavaju šipansku djecu i njihove prijatelje iz cijelog svijeta koji ljetuju na Šipanu.

Sve počinje 5. kolovoza, a deset do sada uspješno održanih godina i druženja jamstvo su za još jednu uspješnu Ljetnu školu filma Šipan, a po starom dobrom običaju sve će kulminirati 14. kolovoza na svečanom zatvaranju i prezentaciji radova svih radionica. Za cijelokupan vizualni identitet ove godine pobrinula se dubrovačka umjetnica Ivana Dražić Selmani, a po istom predlošku promo špicu izradili su ovogodišnji voditelji animirane radionice.

Uz spomenutu animiranu radionicu koju će voditi duo iz varaždinskog studija Vanima – Sandra Malenica i Hrvoje Selec, mlade filmaše očekuje i radionica fotografije pod vodstvom slovenskog fotografa Mirka Bijukliča. Ovog ljeta, nakon nekoliko godina na Šipanu će ponovno biti održana radionica dokumentarnog filma i to pod vodstvom slovensko-makedonskog para – Petre Seliškar i Branda Ferro uz tehničku pomoć Nikole Kapidžića.

U večernjim programima Šipan će za vrijeme festivala posjetiti talijanski redatelj Matteo Oleotto, slovenski producent Miha Černec, Petar Mišo Mihočević, a očekuje nas i izložba fotografija Borisa Bašića – člana fotografske druzine “Dubrovnik storm Chasers”. U otvorenom kinu“Ispod starog platnja” očekuju nas filmovi:
• Mama Europa – Petra Seliškar, 2012., SLO
• Visoka modna napetost – Filip Šovagović , 2013., HR
• La grande belezza – The great beauty – Paolo Sorrentino, 2013., IT
• Zoran moj nečak idiot – Matteo Oleotto, 2013., IT/SLO
• Kapetan Mikula mali – Obrad Gluščević, 1974., YU/HR

Uz navedene naslove moći ćemo vidjeti i predstavljanja DUFF-a – dubrovački međunarodni filmski festival djece i mladih zemalja Mediterana. Isto tako, očekuje nas koncert Buca & Srđana te večer bajki i narodnih priča uz Jasnu Held.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist