Kultura

SINKOVSKY I PIANCA Dašak glazbe 17. stoljeća u Dvoru

SINKOVSKY I PIANCA Dašak glazbe 17. stoljeća u Dvoru
Dubrovnik, 09.09.2017. 5. Medjunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto - koncert Dmitry Sinkovsky i Luca Pianca Foto: DSO

Nakon maestralnih izvedbi Vivaldijevih djela s DSO-om u petak, ruski violinski virtuoz i kontratenor Dmitry Sinkovsky i švicarsko-talijanski lutnjist Luca Pianca sinoć su održali još jedan koncert u Dvoru.

Pod nazivom Stylus phantasticus, ovaj koncert je donio u Dvor glazbu 17. stoljeća. Nagrađivani umjetnici su izveli djela H. Purcella, F. Rognonija, H.I.F. Bibera, D. Buxtehudea, M. Uccellinija i drugih skladatelja spomenutog vremena, a publika je imala priliku čuti violinsko, ali i pjevačko umijeće Dmitrija Sinkovskog. Vrhunski lutnjist Luca Pianca publiku je posebno oduševio improvizacijama na svom instrumentu.

Na programu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto još je jedan koncert Dmitrija Sinkovskog. Nastupit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem Tomislava Fačinija u utorak, 12. rujna u Kneževom dvoru s početkom u 21 sat. Na programu su djela L. van Beethovena: Violinski koncert u D duru te Simfonija br. 7 u A duru.

Pročitajte još

Goran Višnjić se vraća na Igre, stiže i Zrinka Cvitešić

Dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Dubrovačka glazbena ostavština svečano predstavljena u Salzburgu

Dulist

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

Dulist