Crna kronika

Sinanović župniku: Da nisam ja njega, on bi mene

Sinanović župniku: Da nisam ja njega, on bi mene

Tiho, ubio sam čovjeka. Da nisam ja njega, on bi mene. Kaže to na telefon prijatelju i župniku iz mjesta Lisac, donu Tihi Šakoti, sjedne na trijem i zapali crveni Marlboro.

Točno je 1.20 u noći i nitko od mještana ne zna što se događa. U hodniku leži mrtvo tijelo lokalnog HDZ-ovca. Lice mu je potpuno krvavo. Majica umrljana krvlju sve do ramena. Prostorija zaudara na alkohol Marko Kraljević, 49-godišnji predsjednik mjesnog odbora Banići, prije samo deset minuta pijan je lupao na svećenikova vrata. Želio je sukob. Don Ivan Sinanović mirno čeka policiju.

Uznemiren je i u šoku, svjestan što je učinio. Izbezumljena je i njegova rodica koja je noć provela u župnikovoj kući. Ona je zvala policiju još dok je Kraljević mahnito lupao po vratima. U kući je bilo i njeno uplašeno dijete. No sve se odvilo u minuti. Sinanović je braneći se brutalno izudarao Kraljevića. Umro je na mjestu – rekontrukcija je novinara Jutranjeg lista kobne noći u kojoj je život izgubio 49-godišnji Marko Kraljević.

To su ovoj dnevnoj novini, pišu u svom web izdanju, rekli sugovornici upućeni u događaj, a iako su htjeli razgovarati i sa spomenutim don Tihomirom Šakotom iz župe Zaton Doli, on nije bio raspoložen za razgovor.

Don Ivanu Sinanoviću je jučer, nakon što ga je ispitala zamjenica državnog odvjentika Katije Kristović, određen pritvor u trajanju od 30 dana. Protiv njega je podignuta i kaznena prijava,zbog sumnje na počinjenje kaznenog djelča ubojstav. Iako se još čeka nalaz obdukcije za točan uzrok smrti, 24 sata objavljuju kako je uzrok smrti Kraljevića nagnječenje mozga.

U priopćenju Županijskog državnog odvjetništva navodi se kako postoje osnove sumnje da je osumnjičenik oko 1,20 sati 22. svibnja 2012. u župnom uredu u Banićima, tijekom svađe sa Markom Kraljevićem, u cilju da ga liši života, više ga puta šakom udario u predjelu glave. Navodno je Sinanović Kraljeviću slomio vilicu i nos, a od siline udaraca jedno mu je oko upalo u šupljinu.
 

Pročitajte još

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist