Aktualno

Simović: Kuparima prijeti katastrofalna poplava kao prošle godine

Simović: Kuparima prijeti katastrofalna poplava kao prošle godine

Naslovna fotografija snimljena je u rujnu 2014. godine

Vatrogasni zapovjednik dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović rekao je u četvrtak kako su vatrogasci na krajnjem jugu Hrvatske zbog jakog nevremena tijekom jutra imali više od dvadeset intervencija, te kako Župi dubrovačkoj prijeti poplava kakva se dogodila u rujnu 2014. godine kada je zbog velikih padalina poplutao značajan broj obiteljskih kuća i poslovnih objekata.

Cikolona Rea donijela je Dubrovniku i okolici više od 70 litara kiše po metru četvornom već do 8 sati ujutro, a situaciju dodatno pogoršava jako jugo.

”Imali smo tako reći bezbroj intervencija. Broj je teško utvrditi jer se penje iz minute u minutu. Najteže nam je na području rada Dubrovnika i na području općina Konavle, Ston i Župa dubrovačka. U naselju Kupari nam ponovno prijeti poplava kakvu smo imali prošle godine kada je kuparsko polje poplutalo”, rekao je Stjepan Simović te dodao kako su uz profesionalna, sva dobrovoljna vatrogasna društva od Stona do Konavala na terenu.

Nevrijeme je u Dubrovniku uzrokovalo poteškoće u pomorskom, ali i cestovnom prometu. Most dr. Franja Tuđmana zatvoren je za vozila prve skupine, interventne službe su s cesta uklanjale čak i pale čemprese, a među brojnim poplutanim objektima su i prostorije Hrvatskog restauratorskog zavoda.

 

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist