Sport

ŠIMIĆ, STANIĆ I PLETIKOSA U DUBROVNIKU ‘Želimo decentralizirati nogomet, koji treba spajati, a ne razdvajati’

ŠIMIĆ, STANIĆ I PLETIKOSA U DUBROVNIKU 'Želimo decentralizirati nogomet, koji treba spajati, a ne razdvajati'

U ovoj županiji ima jako puno stvari na kojima treba raditi, od infrastrukture do edukacije sportskih djelatnika. Mi želimo da se nogomet razvija ravnomjerno po cijeloj Hrvatskoj te da nogomet bude mjesto spajanja, a ne razdvajanja. Zanima nas decentralizirati nogomet -izjavio je Dario Šimić, kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, koji je u utorak predstavnicima Nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije iznio svoj program.

Premda Županijski nogometni savez nije donio nikakvu odluku (podržati Šimića ili drugog kandidata Šukera), Šimić je nakon sastanka istaknuo kako je ‘usuglašeno mišljenje kako su promjene potrebe’.

-Moj je osjećaj da imam podršku ovog županijskog nogometnog saveza. Mislim da su oni za promjene. Naravno, oni imaju pravo saslušati drugog kandidata – izjavio je Šimić.

-Odluka NS DNŽ znat će se tek kad se odluka potpiše. Ali moram reći da je razgovor bio izuzetno pozitivan. Razmjenili smo informacije. Tek kad obiđete teren shvatite koliko je tu problema i zapuštenih odnosa. Nije pitanje jesu li promjene nužne jer su se trebale dogoditi prije petnaest godina – rekao je član Šimićevog tima Mario Stanić te dodao kako je trenutno stanje u hrvatskom nogometu ‘kameno doba’.

-Zadovoljan sam postignutim dijalogom. Shvaćamo probleme juga Hrvatske te mi je drago da nas ljudi vide kao možebitne partnere u budućnosti, na što smo spremni. Ako dobijemo priliku voditi HNS ovakvi sastanci će biti praksa, kako bismo mogli zajednički rješavati prije svega infrastrukturne i edukacijske probleme, koji su najveći problem ove županije – izjavio je Stipe Pletikosa, također član Šimićevog izbornog tima.

Podsjetimo, izborna sjednica Skupštine HNS-a zakazana je za 22. prosinca 2017. godine, a Dario Šimić jedini je protukandidat aktualnom predsjedniku Davoru Šukeru.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist