Politika

Šimac Bonačić: Vrijeme je za optimizam, ali ne euforiju

Šimac Bonačić: Vrijeme je za optimizam, ali ne euforiju

Saborska zastupnica SDP-a Tatjana Šimac Bonačić rekla je u utorak u Dubrovniku kako je zbog rasta BDP-a vrijeme za optimizam, ali ne i euforiju, te naglasila kako ne prestaju pokušaji HDZ-a da obmanjivanjem javnosti umanji rezultate rada Vlade Zorana Milanovića.
Tatjana Šimac Bonačić podsjetila je na konferenciji za novinare naziva ”Dopustimo si optimizam” kako je Državni zavod za statistiku objavio da je BDP u drugom tromjesečju porastao za 1,2 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, te istaknula kako je riječ o najvećem porastu od 2008. godine.
”Važno je naglasiti kako su porasle sve sastavnice BDP, od osobne potrošnje do izvoza, državne potrošnje i investicija. Osobna potrošnja je vrlo važna sastavnica BDP-a i porasla je za 0,6 posto na godišnjoj razini” rekla je Šimac Bonačić te to pripisala poreznom rasterećenju koje je stupilo na snagu početkom 2015. godine.
Istaknula je i porast investicija od 0,8 posto, čemu je smatra ona, prvenstveno uzrok veći iznos sredstava povučenih iz EU fondova. Naglasila je kako je izvoz povećan 10,2 posto, dok je uvoz rastao sporije po stopi od 6,9 posto.
”Mi vraćamo optimizam među hrvatske građane. Ne možemo govoriti o euforiji, ali moramo priznati rezultate. Gospodarski rast ne dolazi slučajno, već je rezultat višegodišnjeg rada. To ne bi bilo moguće bez uvođenja reda, ali i čišćenja nereda koji je ostavljen”, rekla je Šimac Bonačić te dodala kako je država kvalitetnom naplatom poreza pokazala brigu za građane.
”Nije se dopustio povratak u sustav kaosa, odnosno lov u mutnom”, rekla je Šimac Bonačić
Inače, ova konferencija za novinare dolazi nakon što su ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić i ministar turizma Darko Lorencin u subotu održali konferenciju za novinare na kojoj su optimistično pozvali građane na trošenje novca na što je odgovorio predsjednik HDZ-ova Odbora za financije, Tomislav Ćorić rekavši kako su slatkorječivost i populizam Vlade prešli granice dobrog ukusa.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist