Sport

Sharksi oduševili na kampu u Dugopolju

Sharksi oduševili na kampu u Dugopolju

Klub Američkog nogometa Dubrovnik Sharks prošlog vikenda sudjelovao je na prvome ‘The Growth of a Game skills’ kampu održanome na Stadionu hrvatskih vitezova u Dugopolju.

Kamp su vodili uistinu vrhunski treneri velikih europskih klubova, te iz brazilske reprezentacije: Daniel Levy, Geoff Buffum, Tyler Harlow, Matheus Dias, Eoin O’Sullivan, Alexandre Braga, Clayton Lovett, te John Anderson, bivši trener u najvećoj ligi ovog sporta NFL-u (National Football League).

Andersonu su se Sharksi posebno svidjeli zbog predanosti i organiziranosti te ih je odlučio posjetiti na nekolicini treninga, a ukoliko sve bude po planu, postoji mogućnost da dođe trenirati Sharkse nekoliko mjeseci.

Cilj samog kampa, osim popularizacije američkog nogometa u Hrvatskoj, svakako je i početno okupljanje za reprezentaciju Hrvatske u američkom nogometu. Nakon kampa, treneri su svoje bilješke podijelili s upravom Hrvatskog saveza američkog nogometa (HSAN) te će se selekcija sudionika kampa izvršiti kroz slijedećih nekoliko dana, koja će zasigurno prednjačiti u kasnijem službenom izboru za reprezentaciju.

Na kampu su sudjelovale ekipe iz čitave Hrvatske: Bjelovar Greenhorns, Zagreb Thunder, Zagreb Patriots, Zaprešić Saints, Osijek Cannons i Dubrovnik Sharks. Sharksi su na kampu sudjelovali s ukupnim brojem od 15 igrača i trenera i time su bili najbrojniji polaznici kampa, pa su time i osvojili vrhunsku i izrazito vrijednu opremu koju je organizator osigurao i podijelio među tri kluba s najviše igrača polaznika kampa.

Sharksi su izuzetno ponosni na ovaj povijesni momenat budući da je ovo prvi službeni spomen Hrvatske reprezentacije američkog nogometa, te im je izuzetna čast što su bili najbrojniji na njenom prvom sazivu.

Tekst/Foto: Dubrovnik Sharks

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist